Nordlys over Island

Glæd dig til en magisk rundrejse i Island i den absolut bedste periode, når nordlyset breder sig over stjernehimlen

Her sender det fascinerende naturfænomen kaskader af lys i grønne, violette og rødlige nuancer ud i vintermørket. På denne rejse har vi planlagt to nordlysudflugter, så vi optimerer chancerne for at kunne opleve naturens lysshow under åben himmel i de betagende islandske landskaber. Første nordlystur går til nationalparken Thingvellir og næste nordlysudflugt fører os ud i naturen uden for hovedstaden, Reykjavík.

Rejsen er også et møde med andre sider af vulkanøens storslåede natur, hvilket vi oplever på den berømte rute Den Gyldne Cirkel. Her venter det betagende vandfald Gullfoss, hvis vandmængder falder i flere niveauer, og som om vinteren er et helt særligt syn, når disen fra vandfaldet falder som is på de omgivende klippesider. Noget der ikke fryser til på trods af vinteren, er det geotermiske område ved Geysir, hvor den aktive gejser Strokkur med 5-7 min. mellemrum spyer søjler af kogende vand fra jordens indre hele 30 m op i luften.

Du får også god tid til at udforske Reykjavík i selskab med rejselederen samt tage på opdagelse på egen hånd blandt byens mange seværdigheder og kulturelle tilbud. Der er flere udsøgte restauranter inden for gåafstand af hotellet, og ellers ligger Reykjavíks strøg, Laugavegur, lige uden for hoteldøren, hvor du finder både caféer, restauranter og spændende forretninger.

Fra kr. 10.995

Den endelige pris afhænger af de specifikke rejsedatoer, hotelværelse osv.

5 dage med dansk rejseleder

Vores rejseledere er specialister og har stor faglig viden inden for hver deres felt, og de er samtidig dygtige formidlere af deres store viden om historie, kultur og natur

Overnatning

Ophold i delt dobbeltværelse på et 4-stjernet hotel centralt i Reykjavík

 • Oplev det magiske nordlys – Island er et af de bedste steder at gøre det
 • Du oplever de største seværdigheder langs Den Gyldne Cirkel
 • Du smager islandske specialiteter og geotermisk bagt rugbrød
 • Byvandring i Reykjavík og tid  på egen hånd
 • Du får et unikt indblik i Island fra rejselederen, der er dansktalende islænding
Beskrivelsen af hvad der er på billedet - SEO
Den_Blaa_Lagune_167416270_323-390
iStock-967921290_333-270
Nordlys_over_Island.Sk_rmbillede_2023-10-10_130320

Dagsprogram

Fold alle dage ud
Dag 1Ankomst til Keflavík og videre til hovedstaden Reykjavík

Vi ankommer til Keflavík om eftermiddagen, og får vores første indtryk af Island på vej mod Reykjavík.

Vi checker ind på hotellet, hvor vi bor centralt. Hotellet har en perfekt beliggenhed i hjertet af Islands største by og gå-afstand til restaurenter og shopping. Resten af eftermiddagen er fri til egne oplevelser. Rejselederen står gerne til rådighed med tips til, hvor du skal gå hen eller hvad du kan opleve. 

Næsten en tredjedel af Islands befolkning på 325.000 bor i landets hovedstad, der er en af verdens mindste. Men trods det har Reykjavík noget internationalt over sig og gør sig især bemærket, når det gælder musik, kunst og design.

Vi mødes igen om aftenen, hvor vi nyder en velkomstmiddag sammen.

 

Her bor du den 22/1, 29/1 og 19/2

Skuggi Hotel by Keahotels

LÆS MERE OM HOTELLET →

Her bor du den 12/2

Storm Hotel by Keahotels

LÆS MERE OM HOTELLET →

 

Måltider inkluderet

Velkomstmiddag

 

iStock-1090462266_450-555
Dag 2Den Gyldne Cirkel med de berømte seværdigheder, domkirken i Skálholt og rugbrødssmagning

Der venter os en begivenhedsrig dag fyldt med spændende oplevelser langs Den Gyldne Cirkel.

Den Gyldne Cirkel er betegnelsen for ruten med tre af Islands mest berømte seværdigheder. Vi starter med at mærke historiens vingesus i nationalparken Þingvellir (Thingvellir), hvor verdens måske ældste parlament blev grundlagt, og hvor man mødtes for at løse stridigheder og vedtage nye love. Det var på netop dette historiske sted, at den islandske republik blev udråbt den 17. juni 1944. Þingvellir er også en geologisk oplevelse, da det er her den europæiske og nordamerikanske kontinentalplade mødes.

En anden helt særlig brug af den termiske energi får vi lov at opleve i byen Laugarvatn, når vi besøger et geotermisk bageri. Her har vi fornøjelsen af at smage det runde islandske rugbrød, der efter at have tilbragt cirka 24 timer i en stor gryde gravet ned i jorden, er færdigbagt og klar til en klat smør.

Omkring 90 procent af alle islandske hjem er opvarmet med energi hentet op fra undergrunden. Vandet er uhyre varmt, og et par tusinde meter nede når temperaturen nemt op på flere hundrede grader celsius. Den termiske energi bliver bl.a. også brugt til at opvarme drivhuse, og det er overraskende, hvad der dyrkes i de opvarmede drivhuse under så nordlige himmelstrøg.

Turen går videre til det geotermiske område ved Geysir, hvor gejseren Strokkur med 5-7 minutters mellemrum sender søjler af kogende vand 30 m op i luften.

Naturens kræfter er også på spil ved det mægtige vandfald Gullfoss, der er et af de smukkeste i Island. Vandfaldet er en del af den vandrige elv, Hvitá, og vandmasserne kommer især fra gletsjeren Langjökull. Først falder vandet 32 m ned for derefter at fortsætte gennem en 70 m dyb kløft.

Disen og finregnen, som dannes over vandfaldet, er med til at ise omgivelserne mere og mere til – og i særligt kolde perioder kan end ikke de vældige fossende kræfter stå imod kong vinters kulde.

På vej tilbage mod Reykjavík besøger vi den tidligere hovedstad og det tidligere bispesæde Skálholt, der gennem mere end 700 år var et vigtigt omdrejningspunkt for kultur og uddannelse. Skálholt er især kendt for sin hvide kirke, der fortsat har status som domkirke, og vi ser den stræbe majestætisk mod himlen i det ellers flade landskab.

Vi spiser middag på en restaurant i nærheden af hotellet.

 

 

Her bor du den 22/1, 29/1 og 19/2

Skuggi Hotel by Keahotels

LÆS MERE OM HOTELLET →

Her bor du den 12/2

Storm Hotel by Keahotels

LÆS MERE OM HOTELLET →

 

Måltider inkluderet

Morgenmad    Aftensmad

 

10.island.nordlys-over-island.Dag_2.555x450
13.island.nordlys-over-island.Dag_2.270x333
Dag 3Dagen fri til egne oplevelser og nordlysudflugt om aftenen. Mulighed for udflugt til Den Blå Lagune

Dagen er fri til egne oplevelser i den hyggelige og overskuelig by, hvor du kan få storbypulsen op med et utal af shoppingmuligheder og lækker gastronomi.

Du kan også prøve at besøge en af byens mange svømmehaller, der nyder godt af den termiske aktivitet i undergrunden med sit naturligt opvarmede badevand.

Ønsker du at forkæle dig selv og opleve én af Islands største attraktioner har du mulighed for at tilkøbe en spaoplevelse for både krop og sjæl i den Den Blå Lagune. Vi kører fra Reykjavik lidt over middag.

Senere på aftenen er det tid til endnu en tur ud under den åbne nattehimmel, der forhåbentligt er fyldt med lysende stjerner og de dansende tæpper af himmel-ild i de smukkeste grønne og violette nuancer.   

De gamle vikinger forklarede nordlyset med, at det var genskin fra de kvindelige krigsgudinders skjolde og rustninger, da det var tegn på, at et stort slag var på vej. En anden vikingeforklaring lyder, at nordlyset viste broen Bifrost, som ledte de faldne krigere til efterlivet i Valhalla.

I dag ved vi, at det lysende fænomen skyldes solpartikler, der kolliderer med jordens magnetfelt. På trods af den mere jordnære forklaring, ændrer det dog ikke ved, at nordlyset er et helt exceptionelt magisk naturfænomen at være vidne til.

 

Her bor du den 22/1, 29/1 og 19/2 

Skuggi Hotel by Keahotels

LÆS MERE OM HOTELLET →


Her bor du den 12/2 

Storm Hotel by Keahotels

LÆS MERE OM HOTELLET →

 

Måltider inkluderet

Morgenmad

 

Tilkøb flere oplevelser

Den Blå Lagune

1.095 kr. pr. voksen

 

Forkæl dig selv med en spaoplevelse for både krop og sjæl på en udflugt til en af Islands helt store attraktioner, nemlig Den Blå Lagune.

Oplevelsen inkluderer transport, entré, håndklæde, 1 muddermaske og 1 valgfri drikkevare. Udflugtens varighed er ca. 2 timer fra ankomst til afgang.

3.island.nordlys-over-island.Dag_3.555x450
6.island.nordlys-over-island.Dag_3.270x333
9.island.nordlys-over-island.Dag_3.390x323
Dag 4Nordlys-jagt, tid til egne oplevelser og mulighed for hvalsafari

Dagen i dag er fri til på egen hånd at udforske Reykjavík, men vil du gerne krydre dagen med at opleve Islands storslåede natur fra søsiden, kan du stikke med til søs på en hvalsafari. 

Rejselederen står gerne til rådighed med indspark til, hvad du skal opleve i dag, hvis du ikke kan vælge mellem de mange spændende muligheder. 

Har du lyst til at tage på museum, er det oplagt at besøge nationalmuseet, der med sine mange spændende udstillinger giver et fantastisk indblik i landets historie fra vikingetiden og frem.

Er du kunstinteresseret, er det værd at besøge nationalgalleriet, der ligger i en smuk bygning centralt i Reykjavík fyldt med værker af islandske og internationale kunstnere.

Er du mere til udendørs kunstoplevelser, kan du besøge den smukke skulpturpark ved siden af Hallgrimskirken, der byder på værker af Islands mest berømte billedhugger, Einar Jónsson.

Når sulten melder sig i løbet af dagen, er det en god idé at lægge vejen ned forbi havneområdet, hvis du er til alt godt friskfanget fra havet.

Det er også her, du finder loppemarkedet Kolaportið, hvor du kan sikre dig et vaskeægte, islandsk loppefund (loppemarkedet afholdes hver weekend).

Når stjernerne lyser i den vinterklare nat, og månen oplyser landskabet, tager vi på jagt efter nordlyset.

Naturligvis kan man ikke give garantier, når det gælder dette fascinerende naturfænomen, men islændingene ved, hvor der er størst sandsynlighed for at se nordlyset danse.

Hvis betingelsen om klart vejr er opfyldt, kører vi ud i den islandske ødemark. Målet er i udgangspunktet nationalparken Þingvellir, men er nordlyset i et andet område, kører vi derhen, hvor nordlyset fører os hen.

 

Her bor du den 22/1, 29/1 og 19/2

Skuggi Hotel by Keahotels

LÆS MERE OM HOTELLET →


Her bor du den 12/2

Storm Hotel by Keahotels

LÆS MERE OM HOTELLET →

 

Måltider inkluderet

Morgenmad  

 

Tilkøb flere oplevelser

Hvalsafari ud for Reykjavík

695 kr. pr. voksen

 

Der venter en mageløs maritim oplevelse, når vi sejler ud fra Reykjavíks havn og sætter kursen cirka 15 sømil ud for at få øje på nogle af Islands havdyr. Ud over havfugle er der gode chancer for at se delfiner, sæler, pukkelhvaler, spækhuggere og vågehvaler. En havekspert fortæller undervejs om dyrelivet, imens der holdes udkig. Der er kaffefaciliteter om bord på båden, og der er mulighed for at gå indendørs, hvis man hellere vil opleve hvalsafarien bag store ruder, der giver et godt udsyn. 

Tag dit varmeste tøj på, og er det ikke nok, så er der særlige termodragter om bord, som man kan låne. 

OBS: Hvaler, vind og vejr er uforudsigelige størrelser, og vi tager derfor forbehold for afvikling af turen. Hvalsæsonen kan skifte fra år til år og kan derfor ikke garanteres.

Nordlys_iStock_000055279294_Double_450-555
7.island.nordlys-over-island.Dag_4.270x333
1.island.nordlys-over-island.Dag_4.390x323
Dag 5En guidet byvandring venter og hjemrejse

Efter morgenmad og check ud er der mulighed for at sætte sin bagage i receptionen på hotellet, inden vi tager ud på en byvandring i Islands hovedstand Reykavík, hvor vi både får indsigt i byens historie og får en fornemmelse for livet, der leves i det moderne Island.

Efter byvanringen forlader vi hotellet, og kører i lufthavnen midt på eftermiddagen. 

 

Måltider inkluderet

Morgenmad

 

Islandske_heste_i_sk_nne_omgivelser_333-270

Afrejsedatoer

Afrejse dato
Varighed
Pris pr. person
Rejseleder
Afrejse fra
22. januar 2025
Varighed5 dage
10.995 kr. pr. person
Rejseleder
Afrejse fraKøbenhavn, Aarhus
Afrejse fra København
Afrejse fra Aarhus+ 1.250 kr. pr person
29. januar 2025
Varighed5 dage
10.995 kr. pr. person
Rejseleder
Afrejse fraKøbenhavn, Aarhus
Afrejse fra København
Afrejse fra Aarhus
12. februar 2025
Varighed5 dage
10.995 kr. pr. person
Rejseleder
Afrejse fraKøbenhavn, Aalborg
Afrejse fra København
Afrejse fra Aalborg+ 1.250 kr. pr person
19. februar 2025
Varighed5 dage
10.995 kr. pr. person
Rejseleder
Afrejse fraKøbenhavn, Aalborg
Afrejse fra København
Afrejse fra Aalborg+ 1.250 kr. pr person
Nordlys_iStock_000055279294_Double_450-555
Island_333-270
4.island.nordlys-over-island.Dag_3.390x323

Rejsen inkluderer

Med i rejsens pris

 • Flyrejse inkl. skatter og afgifter – se flytider og rejseplan under den pågældende afgang
 • Overnatning i dobbeltværelse på 4-stjernet hotel centralt i Reykjavík
 • 4 x morgenmad og 2 x aftensmad
 • Al transport og udflugter inkl. entréer jf. program
 • Udflugten "Den Gyldne Cirkel" med nationalparken Thingvellir, gejseren
 • Strokkur og vandfaldet Gullfoss
 • Besøg i den tidligere hovedstad og bispesæde Skálholt med den historiske kirke
 • Besøg i den termiske by Laugarvatn med smagsprøver af sandbagt rugbrød
 • Nordlysudflugt til nationalparken Thingvellir
 • Byvandring i Reykjavík
 • Nordlysudflugt i naturen uden for Reykjvavík
 • Dansktalende rejseleder

Tillæg pr. person

 • Enkeltværelsestillæg kr. 2.895
 • Tilslutning fra Aalborg lufthavn kr. 1.250
 • Tilslutning fra Aarhus lufthavn kr. 1.250
 • Administrationsgebyr kr. 125
 • Den Blå Lagune (dag 3) kr. 1.095
 • Hvalsafari (dag 4) kr. 695

NÅR REJSEN GÅR TIL ISLAND

Få styr på pas, visum, vaccinationer, klima & valuta

Når du tager afsted på en rundrejse til Island med dansk rejseleder, er der nogle praktiske oplysninger, som du skal have styr på både før, under og efter rejsen. Nedenfor finder du et overblik over al den relevante praktiske information såsom pas- og visumregler, lokale skikke og gode råd til din rejse i Island.

 

Dansk_pas
Globus

Tilmeld dig vores
nyhedsbrev

Få inspiration, tilbud og invitationer til rejseevents

Bliv opdateret med de bedste tilbud, nye rejsemål, invitationer til gratis rejseforedrag, rejsetips og spændende indhold fra vores rejseblog.

Nyhedsbrevet udkommer 1-2 gange om ugen – og du kan til enhver tid afmelde dig igen.

Vi ses i din indbakke!