Sri Lanka - juvelernes ø

4,4 UD AF 5

Det tropiske paradis i Det Indiske Ocean er et uforglemmeligt eventyr! 

Den smilende og gæstfrie befolkning bidrager i høj grad til eventyret. I landsbyen Habarana møder du bønder, der stolt viser deres landbrug frem, og i den lokale skole er det eleverne, der sørger for, at du får et nyt syn på verden.

Skønheden findes overalt i Sri Lanka og ikke mindst i naturen. Du oplever det i højlandets bakkede landskab med de mange teplantager og på turen til Ella, der går gennem et af landets smukkeste naturområder med spektakulære vandfald og bjergtinder, der forsvinder i skyerne. Skønheden findes også i undergrunden i form af de smukkeste ædelsten, såsom månesten, topaser, safirer og rubiner, der også er en af landets vigtige indtægtskilder.

Sri Lanka har en sjælden kulturarv, der går mere end 2.500 år tilbage i tiden, og ikke mindre end otte kulturelle seværdigheder er repræsenteret på UNESCOs verdensarvsliste. En af dem er Løveklippen med ruinerne af et palads fra det 5. årh. på toppen og en storslået udsigt over det jungleklædte landskab, men også Huletemplet i Dambulla, den gamle hovedstad Anuradhapura og Polonnaruwa med de berømte buddhastatuer er en del af rejsen.

Det er ikke kun kulturen, der er i en klasse for sig, det gælder også det enestående dyreliv. Først og fremmest er der de mange elefanter, som man kan se gående frit i naturen, men du møder dem også på et elefantbørnehjem på det tidspunkt, hvor de er på vej til floden for at bade.

Glæd dig også til jeepsafari i nationalparkerne Minneriya og Yala – og i sidstnævnte lever stort set alle Sri Lankas eksotiske dyr. Rejsen slutter med et par skønne dages badeferie i Hikkaduwa ved Det Indiske Ocean. 

Vores gæster elsker vores Sri Lanka-rundrejse, da den både indholds- og kvalitetsmæssigt er sammensat i samarbejde med vores mangeårige, lokale samarbejdspartner Bobby. Hun er gift med danske Curt Hansen, som har boet i Sri Lanka i mere end 40 år, og de vil dele nogle af deres oplevelser med dig, når parret kommer forbi inden vores velkomstmiddag.

Fra kr. 18.995

Den endelige pris afhænger af de specifikke rejsedatoer, hotelværelse osv.

14 dage med dansk rejseleder

Vores rejseledere er specialister og har stor faglig viden inden for hver deres felt, og de er samtidig dygtige formidlere af deres store viden om historie, kultur og natur

Overnatning

Overnatning på gode 3- og 4-stjernede hoteller

 • Du får et perfekt afbalanceret program fyldt med natur og kultur, bl.a. safarioplevelser i to nationalparker, landsbybesøg og minibadeferie
 • Du bor på særligt udvalgte hoteller, der alle har en udsøgt beliggenhed
 • Alle entréer er inkluderet til en værdi af kr. 1.400 samt de fleste måltider
 • Der er inkluderet en formiddag hos lokale bønder
 • De berømte Kandy-dansere underholder i en farverig forestilling
Beskrivelsen af hvad der er på billedet - SEO
11.sri-lanka.sri-lanka-juvelernes-oe.Dag_6.390x323
26.sri-lanka.sommeroplevelser-paa-sri-lanka.Dag_4.390x323
Sri_Lanka_-_juvelernes_.Sk_rmbillede_2023-09-25_140957

Dagsprogram

Fold alle dage ud
Dag 1Afrejse fra Danmark

Fuld af forventning begynder rejsen mod Sri Lanka på den første dag.

 

 

 

 

 

Te_plantage_509419533_450-555_1_
Dag 2Ankomst til og byrundtur i Colombo

Vi ankommer til Sri Lanka om formiddagen lokaltid. Vi kører direkte til hovedstaden Colombo og til hotellet. Efter at være indkvarteret og fundet os til rette tager vi på sightseeing i Colombo.

Colombo er en stor havneby, som ligger ud til Det Indiske Ocean, og vi tager på en spændende byrundtur i den pulserende storby, der er et skønt kludetæppe af moderne højhuse, buddhistiske templer og historiske bygninger fra de forskellige kolonimagter, der på skift har haft interesse i øen. Handelsruter førte fra 1500-tallet portugisere og hollændere hertil, og i 1802 blev øen britisk kronkoloni med navnet Ceylon, hvilket den hed frem til 1972. Colombo var op gennem kolonitiden hovedby på grund af den strategisk placering ved den naturskabte havn. I 1948 opnåede Ceylon selvstændighed, og Colombo bevarede sin status som hovedstad.

På vores tur rundt i byen kommer vi bl.a. forbi havnen, søen Beira og basarkvarteret Pettah, hvor markederne bugner af de lokalt dyrkede frugter og grøntsager. Vi lægger også vejen forbi det fashionable og elegante kvarter Cinnamon Gardens. Området var tidligere dækket af en stor kanelplantage og er i dag stedet, hvor man finder enorme palæer, ambassader, gallerier, byens største park og Nationalmuseet. Derudover ser vi en række af kolonitidens klassiske bygninger, heriblandt gamle fæstninger, kirker og den tidligere parlamentsbygning, som ligger ud til den grønne promenadestrækning Galle Face.

 

 

 

Her bor du

Colombo Court Hotel & Spa

LÆS MERE OM HOTELLET →

 

Måltider inkluderet

Velkomstmiddag

 

13.sri-lanka.sri-lanka-juvelernes-oe.Dag_2.555x450
Farverigt_udsnit_af_tempel_Colombo_Sri_Lanka_333-270
Dag 3Den gamle hovedstad Anuradhapura

Vi sætter kurs nordpå til det centrale lavland – til Anuradhapura, der er en af Sri Lankas gamle hovedstæder. Selv om vi har lagt hovedstaden bag os, er der overalt mange mennesker på og langs vejen. Sri Lanka er da også et af verdens tættest befolkede lande, og på et areal, der er 1,5 gange større end Danmarks, bor der mere end 20 mio. indbyggere.

Undervejs bliver der rig lejlighed til opleve landskabet og livet i de små landsbyer, vi kommer igennem. Efter indkvartering på hotellet i Anuradhapura skal vi opleve det, der er tilbage af den tidligere hovedstad, der blev grundlagt i det 5. årh. f.Kr., og hvorfra de singalesiske konger regerede landet. Det kan være svært at forestille sig, men der var tale om en by med en omkreds på 80 km.

Vi skal bl.a. se Det Hellige Botræ, som man mener er omkring 2.300 år gammelt, og som i dag er et yndet pilgrimsmål for buddhister. Her ved det hellige træ står statuen Den Mediterende Buddha, som er en af landets mest berømte statuer. Der er utallige smukke og imponerende dagobaer i den gamle hovedstad, og dagobaen Thuparama er ikke blot Sri Lankas ældste, men menes også at indeholde Buddhas kraveben.

På vores tur rundt i området er det nødvendigt at tage fantasien i brug. Det gælder bl.a. ved Kobberpaladset. I dag er der kun 1.600 søjler tilbage, men der har været tale om et storslået palads med ni etager med 80-100 rum på hver etage.

På vejen tilbage til det “moderne” Anuradhapura tager vi en afstikker til Mihintale og ser Det Hellige Bjerg, der er en af landets mest betydningsfulde helligdomme, da det var her på toppen, at buddhismen først blev introduceret i Sri Lanka. 1840 trin fører op til dagobaen på toppen af bjerget, og tager man turen op, bliver man ikke blot belønnet med en vidunderlig udsigt, men undervejs er der f.eks. smukke relieffer og ornamenterede sten, fint udformede bassiner og dagobaen Ambasthala.

 

Her bor du

The Rajarata Hotel

LÆS MERE OM HOTELLET →

 

Måltider inkluderet

Morgenmad   Aftensmad

 

7.sri-lanka.sri-lanka-juvelernes-oe.Dag_3.555x450
7.sri-lanka.sommeroplevelser-paa-sri-lanka.Dag_4.270x333
Dag 4Møde med lokale bønder, skolebesøg og huletemplerne i Dambulla

Der venter en dag med meget forskellige oplevelser, og de begynder i området omkring landsbyen Habarana, hvor vi får et indblik i, hvordan livet leves ude på landet. Vi møder bønderne, og ser bl.a. hvordan det er nødvendigt at beskytte afgrøderne mod de vilde dyr. I denne del af verden bruger man ikke heste til at trække vogne og pløjeredskaber, her bruger man vandbøfler. Det oplever du også, når vi med tuk tuk bliver transporteret ad stier og gennem rismarker til en landsby, hvor vi bliver budt på ægte srilankansk frokost serveret med te og jaggery til. Jaggery er det mest fortrukne sødemiddel i Sri Lanka. Det fremstilles af saften fra fishtail-, kokos- eller jaggery palmetræer, der vokser over hele øen. Saftens tappes ved, at en af de lokale klatrer op i det til tider 12 meter høje træ og tapper saften. Vi slutter besøget af med en kanotur på Habarana søen, inden vi fortsætter til Dambulla.

Af alle huletempler i Sri Lanka er det i Dambulla det mest interessante, og det er også at finde på UNESCOs verdensarvsliste. Templet består af fem huler, som allerede i før-buddhistisk tid blev brugt til religiøse formål. Inden vi går ind, skal vi lige tage skoene af. Derefter kan man gå fra hule til hule, og i en af dem bl.a. se 60 statuer, hvoraf 14 er hugget ud i klippen.

I alt er der over 150 buddhafigurer – både liggende og siddende, statuer af gamle konger og vægmalerier med motiver, der beskriver Buddhas liv og Sri Lankas historie. I en af hulerne findes et kar, der opsamler dryppende vand fra loftet – vandet stopper ikke sin siven, selv ikke når der er tørke, derfor bliver vandet brugt til religiøse ritualer. Ved huletemplet står en 30 meter høj gylden buddha og skuer ud over landskabet. Efter dette interessante besøg går turen til Sigiriya-området, hvor der overnattes de næste to nætter.

 

Her bor du

Elephas Resort & Spa

LÆS MERE OM HOTELLET →

 

Måltider inkluderet

Morgenmad   Frokost   Aftensmad

 

15.sri-lanka.sri-lanka-juvelernes-oe.herobillede.555x450
Inden_for_i_Dambulla_templet_333-270
Dag 5Polonnaruwa og jeepsafari i nationalparken Minneriya

Vi bruger formiddagen i den imponerende ruinby Polonnaruwa, der var hovedstad fra det 11. årh. og de næste 250 år frem. Polonnaruwa er en af Sri Lankas arkæologiske kulturskatte og et flot eksempel på blandingen af tidlig indisk og singalesisk byggestil. Byens tre buddhastatuer – en liggende, en siddende og en stående – er blandt landets mest kendte seværdigheder.

En af de interessante ting i Polonnaruwa er det omfattende kunstvandingsprojekt, som Kong Parakrama Bahu iværksatte i sin regeringsperiode (1153 – 1186). Hans filosofi var, at ikke en regndråbe måtte løbe ud i havet uden at have tjent mennesket først, og der blev derfor anlagt ikke mindre end 1.470 kunstige søer og kilometervis af kanaler. Søen Parakrama Samdura ved Polonnaruwa benyttes stadig den dag i dag til kunstvanding.

Om eftermiddagen venter helt andre oplevelser. Vi skal på jeepsafari i nationalparken Minneriya, der dækker et område på knap 90 kvadratkilometer. Arealet dækker over vådområder, skov og græsarealer – og den varierede natur hjem for et rigt dyreliv, der tæller omtrent 160 forskellige fuglearter med alt fra pelikaner til papegøjer og flamingoer. Blandt nationalparkens beboere finder du også sjakaler, hjorte, vildsvin, krokodiller, sommerfugle samt store flokke af elefanter. Og blandt parkens sjældne beboere finder du leoparden – så hold blot øjnene på stilke, når vi i jeep begiver os rundt i nationalparken. 
På vores tur spejder vi efter parkens vilde dyreliv, som vi selvfølgelig bliver klogere på. Men vi hører også om parkens historie – eksempelvis at Minneriya blev erklæret nationalpark tilbage i 1997, og at nationalparken faktisk også er særligt berømt for Minneriya-reservoiret, der er en stor kunstig sø, der blev bygget i det 3. århundrede e.Kr. af kong Mahasena, og som den dag i dag stadig tiltrækker parkens dyreliv. 

 

Her bor du

Elephas Resort & Spa

LÆS MERE OM HOTELLET →

 

Måltider inkluderet

Morgenmad   Frokost   Aftensmad

 

T_t_p_elefanterne_i_Sri_Lanka_450-555
Dag 6“Løveklippen” Sigiriya og Tandens Tempel i Kandy

Denne dag begynder tidligt – vi begiver os ud på dagens oplevelser, inden dagen gryr. Vi skal besøge Sri Lankas berømte Sigiriya-klippe, der ikke blot troner majestætisk over det jungleklædte landskab, men som også bogstaveligt er hjem for en majestætisk historie. På toppen af den 200 m høje monolit knejser ruinerne af en imponerende bygningsmæssig bedrift – et mægtigt palads, der blev bygget til ære for Kong Kasyapas helt tilbage i det 5. århundrede. 

Det første, der møder os ved ankomsten, er det royale parkanlæg, der omgiver klippen. I det snigende daggry går vi gennem haverne, hvor ruinerne står tilbage som vidnesbyrd om tidligere tiders velstand og sirlige havearkitektur. Vi begynder i vandhaverne, hvor kanaler, fontæner og bassiner med åkander pryder. Her finder vi også ruinerne af kongens sommerresidens med tilhørende pool. Det var her, kongen sammen med sit hof flyttede ned, når monsunen rasede på toppen af klippen. Videre går vi til terrassehaverne, der er udformet i flere niveauer langs klippens skråninger – herfra findes smukke udsigter over det omgivende landskab.

Navnet Sigiriya betyder “Løveklippen”, og ved foden af klippen ser vi de to kæmpestore løvepoter, der flankerer en trappe, og man mener, at der har været en kæmpemæssig løvefigur på siden af klippen. Det er her, vi starter vores opstigning (1200 trin til toppen), og de fleste vil sikkert synes, at turen til toppen er en udfordring, men du bestemmer selv tempoet, og om du vil gå et lille stykke eller helt op til toppen. Tager du turen til toppen, venter en belønning af de helt store – en forrygende udsigt over junglen, haveanlæggene samt selvfølgelig solopgangen, der kaster sit varme skær over det, der venter dig på toppen af klippen. Her kan du lade fantasien få frit løb, når du begiver dig rundt mellem paladsets ruiner.

Paladset var bygget af træ, som gennem århundreder er forgået, men fundamentet og tronstolen, der var bygget af sten, består. I paladset boede Kong Kasyapas i et harem af 500 kvinder. Hans dybe beundring af kvinder kommer vi også på sporet af, når vi atter begiver os ned fra plateauet og går langs resterne af en lang klippemur, der fungerede som spejlvæg for solens stråler og oplyste de fine malerier af kvinder, der på kongens tid var overalt på klippen. Malerierne viser scener fra hverdagslivet i hoffet. Århundreders vejr og vind har desværre visket freskoerne væk, men tager du turen op ad vindeltrappen til et af de mange naturlige indhak i klippen, ser du de 21 freskoer af ”de himmelske jomfruer” i farver, som stadig stråler i dag.  

Vi fortsætter ned igennem klippehaverne, er udgør den sidste del af paladsets haveanlæg. Klippehaverne består af naturlige huler i klippen og overvældende store sten. Haven er charmerende uorganiseret, og kontrasten til den symmetriske vandhave er slående. Efter klippehaverne er vores besøg i Kong Kasyapas’ tidligere palads slut, og vi sætter nu kurs mod Kandy, hvor vi skal bo de næste to nætter. Sri Lanka har en lang tradition for kunsthåndværk, og vi stopper undervejs og besøger et batikværksted.

Sri Lanka har siden kolonitiden også været kendt for at dyrke en lang række eksotiske krydderier. Vi besøger Ranweli Spice Garden og får et indblik i, hvordan krydderierne bliver dyrket, og da vi spiser frokost her, får du også mulighed for at smage, hvordan krydderierne bliver anvendt.

Kandy ligger omgivet af bjerge i 500 meters højde og har et behageligt klima. Klimaet var bl.a. årsagen til, at briterne i kolonitiden gjorde byen til handels- og administrativt centrum. Kandy er en gammel kongeby og var hovedstad fra det 15. århundrede til 1815, hvor kongeriget overgav sig til briterne. 

I byen skal vi opleve Sri Lankas mest betydningsfulde buddhistiske helligdom, Tandens Tempel. I 1590 kom Buddhas hjørnetand på forunderlig vis til Kandy, og den opbevares nu i det omfangsrige tempelkompleks fyldt med kostbarheder. Selve tanden kommer vi ikke til at se, da den ligger inderst i flere guldæsker i et skrin formet som en dagoba. Tre gange om dagen udføres en religiøs “puja”-ceremoni, og det er spændende at opleve atmosfæren og se de mange troende buddhister klædt i hvidt (hvid for renhed), der defilerer forbi det allerhelligste medbringende de smukkeste blomster.

Dagen slutter med en farverig forestilling med de berømte Kandy-dansere, der til lyden af trommer bevæger sig både akrobatisk og yndefuldt.

 

 

Her bor du

The Royal Kandyan Kandy

LÆS MERE OM HOTELLET →

 

Måltider inkluderet

Morgenmad   Frokost   Aftensmad

 

2.sri-lanka.sri-lanka-juvelernes-oe.Dag_6.555x450
11.sri-lanka.sri-lanka-juvelernes-oe.Dag_6.270x333
28.sri-lanka.sommeroplevelser-paa-sri-lanka.Dag_10.270x333
10.sri-lanka.sommeroplevelser-paa-sri-lanka.Dag_3.390x323
Dag 7Besøg på elefantbørnehjem og Den Kongelige Botaniske Have

Vi besøger Pinnawela Elephant Orphanage – et hjem for elefanter, der er blevet forladt i junglen eller kommet til skade i trafikken. Der er mellem 70-80 elefanter i alle aldre på børnehjemmet, og det er et specielt syn, når flokken går gennem byen ned til floden for at bade.

Det er også interessant at se, hvordan mahout’erne (elefantdriverne) arbejder, og hvor hurtigt elefantungerne kan sluge indholdet af syv kæmpemæssige sutteflasker. Når det bliver tid til frokost, spiser vi på en restaurant lige ned til floden.

Efter frokost kører vi tilbage til udkanten af Kandy, hvor vi skal besøge Den Kongelige Botaniske Have, som briterne har anlagt. Skal man fremhæve noget i Peradeniya Garden, må det være de tre prægtige palmealléer og den gigantiske java-figen (stuebirk) med en krone, der dækker et areal på 1.600 kvadratmeter. Året rundt står blomsterne i fuldt flor, og her findes flere beskyttede orkidéarter, liljer og mange typer mos – særligt spændende er typen Old Man’s Beard – “den gamle mands skæg”.

 

Her bor du

The Royal Kandyan Kandy

LÆS MERE OM HOTELLET →

 

Måltider inkluderet

Morgenmad   Frokost   Aftensmad

 

18.sri-lanka.sommeroplevelser-paa-sri-lanka.Dag_3.555x450
13.sri-lanka.sommeroplevelser-paa-sri-lanka.Dag_11.270x333
Dag 8Skøn togtur til Nuwara Eliya, Ceylon-teens oprindelse og High Tea

Vi tager afsked med Kandy og kører en smuk tur med tog til Nuwara Eliya. På turen bliver du præsenteret for de smukkeste landskaber klædt i mange nuancer af grønt med flotte vandfald og terrasser, hvor der dyrkes te.

Ceylon var landets officielle navn, indtil det i 1972 blev ændret til Sri Lanka. Produktionen af den verdensberømte Ceylon-te har været en vigtig del af landets eksport lige siden 1880’erne. Der er i dag elleve te-regioner i landet, hvoraf de mest kendte er Uva, Nuwara Eliya og Dimbulla.

Vi besøger en teplantage og får en rundvisning på tefabrikken, hvor vi får indblik i hele processen – fra bladene bliver plukket til teen damper duftende i kruset. Vi får også selv lov til at smage.

Vi når til Nuwara Eliya eller ”Little England”, som byen også bliver kaldt. Briterne blev tiltrukket af områdets køligere klima, hvilket skyldes, at det ligger i 1.889 meters højde, og derfor finder man her mange bygninger i typisk kolonistil, hoteller med britisk atmosfære og endda en galopbane anlagt af briterne i 1875.

Landskabet omkring byen er helt særegent i forhold til andre områder i landet, da afgrøderne på terrassemarkerne bl.a. tæller kartofler, gulerødder, porrer og roser. Her dyrkes selvfølgelig også te på de mere stejle skråninger og noget af verdens bedste sorte te.

Om eftermiddagen skal vi mærke de engelske traditioner på tættere hold, når vi skal til High Tea på the Grand Hotel. Et typisk engelsk Afternoon Tea party baseret på den bedste kvalitet af te fra Sri Lanka og finger-foods. Herefter går vi en tur igennem den charmerende by, hvor mange af husene kan nemt forveksles med hyggelig engelsk landsbyidyl, hvor stokroserne vokser op langs huset. Et lidt pudsigt syn på disse breddegrader.

 

 

Her bor du

The Galway Heights Hotel, Nuwara Eliya

LÆS MERE OM HOTELLET →

 

Måltider inkluderet

Morgenmad   Aftensmad

 

3.sri-lanka.sri-lanka-juvelernes-oe.Dag_8.555x450
4.sri-lanka.sri-lanka-juvelernes-oe.Dag_8.270x333
Dag 9Gennem smukke naturområder via Ella til Yala-området

Området ved Ella er et af de smukkeste naturområder i Sri Lanka. Her er uberørt natur i overflod, og køreturen til Ella er derfor en stor oplevelse. Undervejs bliver du præsenteret for udsigter til frodige dale, dybe kløfter, spektakulære vandfald og bjergtinder, der forsvinder i skyerne. Derfor vil du også mærke, hvordan klimaet skifter fra koldt til varmt til fugtigt.

Vi ankommer til Ella, hvor vi spiser frokost på luksusresortet “98 Acres Ella”, og tager på en sightseeing i byen og området, hvor vi bl.a. oplever de smukke vandfald Ravanna Ella Falls og Ella Gap.

Vi kører fra højlandet til Sri Lankas sydøstlige kyst, og det bliver en tur med smuk natur og indtryk af, hvordan livet leves i de små lokalsamfund. Vi når til Tissamaharama, der ligger i nærheden af nationalparken Yala. 

Byens største seværdighed er den smukke, kridhvide 55 m høje stupa, hvor der efter sigende er buddha-relikvier indmuret. Når mørket sænker sig, er stupaen fortsat synlig, da den lyses smukt op af lyskæder. Vi spiser middag på resortet.

 

 

Her bor du

EKHO Safari Tissa

LÆS MERE OM HOTELLET →

 

Måltider inkluderet

Morgenmad   Frokost   Aftensmad

 

Ravanna-Falls-Sri-Lanka-450x555
Stupa-Sri-Lanka-333x270
Dag 10Formiddagen fri og jeepsafari i Yala Nationalpark

Formiddagen er fri til at nyde en dukkert i hotellets lækre pool, inden vi om eftermiddagen kører med jeep ind i nationalparken Yala for at opleve det rige dyreliv.

I denne nationalpark lever stort set alle Sri Lankas eksotiske dyr – og vi kan være heldige at se vilde elefanter, der bader i floden, leoparder, der soler sig på klipperne eller ligger på en gren i træerne, og flokke af hjorte, flamingoer påfugle, der holder et vågent øje med deres fjender. Men her er også utallige andre interessante dyrearter – så det gælder om at holde udkig.

 

 

Her bor du

EKHO Safari Tissa

LÆS MERE OM HOTELLET →

 

Måltider inkluderet

Morgenmad   Aftensmad

 

8.sri-lanka.sri-lanka-juvelernes-oe.Dag_10.555x450
Yala-National-Park-med-Jeep-333x270
Dag 11Kolonibyen Galle og til Hikkaduwa beach

Vi fortsætter til kystbyen Hikkaduwa, hvor vi skal tilbringe resten af tiden. Undervejs tilbringer vi et par timer i byen Galle, der gennem mange århundreder var en vigtig handels- og havneby, og hvor portugisere, hollændere og briter på skift har haft magten. Byens gamle fort blev optaget på UNESCOs verdensarvsliste i 1988.

Vi tager på sightseeing i den gamle bydel og inden for fortets mure og ser bl.a. den mere end 350 år gamle hollandske kirke Groote Kerk, de imponerende bastioner og fyrtårnet. Galle er kendt som Sri Lankas “kniplinge-hovedstad”, og vi besøger derfor en lokal virksomhed og hører om fremstillingen.

 

 

Her bor du

The Coral Sands Hotel Hikkaduwa

LÆS MERE OM HOTELLET →

 

Måltider inkluderet

Morgenmad   Aftensmad

 

Galle-Sri-Lanka-Fort-og-fyr-450x555
Strand-fra-oven-ved-Hikkaduwa_Sri-Lanka-333x270
Dag 12Nyd livet på stranden og mulighed for hvalsafari

De næste dage kan du nyde på stranden i de skønne omgivelser. Hvis du ikke vil dase i solen hele dagen, var det måske en ide med et par yoga-timer (kan købes i de lokale yogastudioer), eller du kan tage med på en guidet dykkertur.

Du har også mulighed for at tilkøbe hvalsafari ud for Sri Lankas sydlige spids, hvor der er gode chancer for at opleve både hvaler og legesyge delfiner.

 

 

Her bor du

The Coral Sands Hotel Hikkaduwa

LÆS MERE OM HOTELLET →

 

Måltider inkluderet

Morgenmad   Aftensmad

 

Tilkøb flere oplevelser

Hvalsafari i Sri Lanka

850 kr. pr. voksen

 

Tag på hvalsafari og få mulighed for at komme tæt på nogle af verdens største og mest imponerende skabninger. 
 
Havet ved sydspidsen af Sri Lanka er et af de bedste steder i verden at se hvaler. Det er et sandt paradis for hvalentusiaster, og det er ikke uden grund. Den lodrette havbund skaber et overdådigt spisekammer for blandt andet blåhvaler og kaskelothvaler. De legesyge delfiner følger ofte med båden og bidrager til underholdningen. 
 
Vi begynder tidligt om morgenen og starter dagen med frisk morgenmad, leveret fra hotellet. 
 
Til middag er det tid til at vende tilbage til fastlandet med mange nye fantastiske oplevelser fra havet.

 

 

6.sri-lanka.sri-lanka-juvelernes-oe.Dag_12-13.555x450
Strand-fra-oven-ved-Hikkaduwa_Sri-Lanka-333x270
17.sri-lanka.sommeroplevelser-paa-sri-lanka.Dag_13.390x323
Dag 13Nyd livet på stranden og mulighed for hvalsafari

Den sidste dag kan du nyde på stranden i de skønne omgivelser. Hvis du ikke vil dase i solen hele dagen, var det måske en ide med et par yoga-timer (kan købes i de lokale yogastudioer), eller du kan tage med på en guidet dykkertur.

Du har også mulighed for at tilkøbe hvalsafari ud for Sri Lankas sydlige spids, hvor der er gode chancer for at opleve både hvaler og legesyge delfiner.

Sidst på aftenen er det nu blevet tid til at sige farvel til den dråbeformede ø. Vi har vores hotelværelser hele dagen indtil vi om aftenen kører til lufthavnen og efter midnat sætter kursen mod Danmark.

 

 

Måltider inkluderet

Morgenmad   Aftensmad

 

Smuk-solnedgang-ved-Hikkaduwa-450x555
Sri-Lanka-sommerbillede-bugt-ved-Galle-med-fiskerbaade-333x270
Dag 14Afrejse fra Colombo og hjemkomst til Danmark

Vi sætter kursen mod Danmark. Alt afhængig af flytiden ankommer vi enten ved middagstid eller først på aftenen.

Flowers_temple_offereing_467428684_-_Kopi_333-270

Afrejsedatoer

Afrejse dato
Varighed
Pris pr. person
Rejseleder
Afrejse fra
03. november 2024
Varighed14 dage
18.995 kr. pr. person
RejselederMartin Mackay
Afrejse fraKøbenhavn, Aarhus
Afrejse fra København Få pladser
Afrejse fra Aarhus+ 1.600 kr. pr person
11. januar 2025
Varighed14 dage
22.495 kr. pr. person
RejselederHenrik Dahl
Afrejse fraKøbenhavn, Aalborg, Aarhus
Afrejse fra København
Afrejse fra Aalborg+ 1.250 kr. pr person
Afrejse fra Aarhus+ 1.250 kr. pr personFå pladser
08. februar 2025
Varighed14 dage
22.995 kr. pr. person
RejselederHenrik Dahl
Afrejse fraKøbenhavn, Aalborg
Afrejse fra København
Afrejse fra Aalborg+ 1.250 kr. pr personKontakt os på
70 22 66 00
[email protected]
08. marts 2025
Varighed14 dage
20.995 kr. pr. person
Rejseleder
Afrejse fraKøbenhavn, Aalborg
Afrejse fra København
Afrejse fra Aalborg+ 1.250 kr. pr personKontakt os på
70 22 66 00
[email protected]
01. november 2025
Varighed14 dage
20.995 kr. pr. person
Rejseleder
Afrejse fraKøbenhavn, Aalborg
Afrejse fra København
Afrejse fra Aalborg+ 1.250 kr. pr personKontakt os på
70 22 66 00
[email protected]
8.sri-lanka.sri-lanka-juvelernes-oe.Dag_10.555x450
7.sri-lanka.sri-lanka-juvelernes-oe.Dag_3.390x323
Sigiriya_L_veklippen_Sri_Lanka_323-390

Rejsen inkluderer

Med i rejsens pris

 • Flyrejse inkl. skatter og afgifter – se flytider og rejseplan under den pågældende afgang
 • Overnatning i dobbeltværelse på 3- og 4-stjernede hoteller
 • 3 dages badeferie ved Det Indiske Ocean
 • 11 x morgenmad, 5 x frokost, 1 x velkomstmiddag og 11 x aftensmad
 • Al transport og udflugter jf. program
 • Alle entréer (værdi kr. 1.400)
 • Besøg ved hele seks kulturelle og historiske seværdigheder på
 • UNESCOs verdensarvliste
 • Sightseeing i Colombo, Sr Lankas hektiske hovedstad
 • Besøg i Anuradhapura, Sri Lankas tidligere hovedstad, med det hellige Botræ
 • Besøg på elefantbørnehjemmet i Pinnawala - vi spiser frokost og overværer elefanternes daglige bad
 • Safari de to nationalparker Minneriya og Yala, som er hjemstedet for Sri Lankas store elefantflokke og andre eksotiske dyreliv
 • Huletempler i Dambulla og kongebyen Polonnaruwa
 • Et møde med lokale bønder – her kører vi bl.a. med oksekærre
 • Tur til den imponerende klippefæstning Sigiriya
 • Besøg i Ranweli Spice Garden, hvor vi ser, hvordan krydderierne dyrkes
 • Besøg i Kandy bl.a. med valfartsstedet "Temple of the Tooth", gåtur i den botaniske have og forestilling Kandy-dansere
 • Smuk togtur gennem højlandet fra Kandy til Nuwara Eliya og køretur derfra til Ella
 • High Tea på Grand Hotel i Nuwara Eliya til Ella
 • Ceylon-teens historie og besøg på teabrik i højlandet omkring Nuwara Eliya
 • Engelsktalende lokalguide
 • Dansk rejseleder

 Tillæg pr. person

 • Enkeltværelsestillæg kr. 5.050
 • Visum til Sri Lanka (bestilles via www.eta.gov.lk) USD 50
 • Ved afrejse fra Aalborg lufthavn. Tillæg fra kr. 1.250
 • Ved afrejse fra Aarhus lufthavn på afgangen 3/11-24. Tillæg fra kr. 1.600
 • Administrationsgebyr kr. 125
 • Hvalsafari kr. 850

Mød din rejseleder

NÅR REJSEN GÅR TIL SRI LANKA

Få styr på pas, visum, vaccinationer, klima & valuta

Når du tager afsted på en rundrejse til Sri Lanka med dansk rejseleder, er der nogle praktiske oplysninger, som du skal have styr på både før, under og efter rejsen. Nedenfor finder du et overblik over al den relevante praktiske information såsom pas- og visumregler, lokale skikke og gode råd til din rejse i Sri Lanka.

 

Dansk_pas
Globus

Tilmeld dig vores
nyhedsbrev

Få inspiration, tilbud og invitationer til rejseevents

Bliv opdateret med de bedste tilbud, nye rejsemål, invitationer til gratis rejseforedrag, rejsetips og spændende indhold fra vores rejseblog.

Nyhedsbrevet udkommer 1-2 gange om ugen – og du kan til enhver tid afmelde dig igen.

Vi ses i din indbakke!