Argentina & Brasilien – til verdens ende

4,1 UD AF 5

På denne rundrejse viser Sydamerika sine ekstremer og sin fascinerende biodiversitet i både Argentina og Brasilien

Fra verdens ende i Ildlandet i Patagonien, som er fuld af legender om opdagelsesrejsende og skibbrud, til verdens største indlandsgletsjere ved El Calafate, som er et levn fra sidste istid. Oplev søløver, søelefanter, pingviner og alskens land- og marineliv ved Patagoniens Atlanterhavskyst ved UNESCO-reservatet på Valdéshalvøen.

Argentinas hovedstad, Buenos Aires, er en planet for sig med vidunderlige caféer, gode bøffer og en tidsmaskine tilbage til millionbølgerne af europæiske immigranter. Vi skal også op i subtroperne på grænsen til Brasilien for at opleve og visse steder direkte blive våd af et af verdens største vandfald, Iguazú, der betyder “stort vand” på guaraní-indiansk. Efter vandfaldene, som der er 275 af, slutter vi af i den vidunderlige by Rio de Janeiro i Brasilien, hvor vi selvfølgelig tager turen op på Sukkertoppen og til den enorme Kristusfigur.

Fra kr. 46.995

Den endelige pris afhænger af de specifikke rejsedatoer, hotelværelse osv.

15 dage med dansk rejseleder

Vores rejseledere er specialister og har stor faglig viden inden for hver deres felt, og de er samtidig dygtige formidlere af deres store viden om historie, kultur og natur

Overnatning

Overnatning i dobbeltværelse på gode og centralt beliggende 3- og 4-stjernede hoteller

 • Du får seks nætter i Patagoniens vilde natur, hvor vi blandt andet skal opleve den kæmpe indlandsgletsjer Perito Moreno
 • Valdéshalvøens dyreliv er UNESCO-naturarv
 • Du kommer i nærkontakt med søløver, søelefanter og pingviner
 • Du ser Iguazú-vandfaldene fra både den argentinske og brasilianske side inkl. togtur til Djævelens Gab
 • Du får mulighed for at opleve den berømte strand Copacabana i Rio de Janeiro
Beskrivelsen af hvad der er på billedet - SEO
Iguaz_iStock-1159474019_323-390
Tango_Argentina_iStock-1205244538_333-270
Argentina_og_Brasislien_til_verdens_ende.Sk_rmbillede_2023-10-05_113712

Dagsprogram

Fold alle dage ud
Dag 1Afrejse fra Danmark

Fuld af forventning begynder rejsen mod Argentina og Brasilien.

 

Aftensol_i_Rio_de_Janeiro_333-270
Dag 2Ankomst til Buenos Aires

Vi lander om morgenen, og straks efter ankomsten kører vi på en kort bytur, hvor vi fra bussen, og forsynet med et bykort, orienterer os i denne enorme og pulserende hovedstad, før vi checker ind på hotellet ved middagstid. 

Om eftermiddagen og aftenen er der tid til at slappe af og til at udforske lidt af byen på egen hånd. Rejselederen står selvfølgelig til rådighed og er parat med gode råd og anbefalinger. Vi bor tæt ved den lange gågade Florida, hvor der er masser af butikker – tag f.eks. et kig ind i det store shopping center Galerias Pacifico, som er et besøg værd alene for den overdådige udsmykning.  

 

 

Her bor du

Amérian Buenos Aires Park Hotel

 LÆS MERE OM HOTELLET →

 

Måltider inkluderet

Morgenmad 

 

iStock-531130159_450-555
buenos-Aires-333x270
Dag 3På opdagelse i Buenos Aires og tangoshow

Vi er i ”Sydamerikas Paris” og Argentinas hovedstad Buenos Aires, som er en kosmopolitisk og pulserende metropol med brede boulevarder og avantgarde avenuer. Rejselederen er virkelig på hjemmebane her, da han har boet her i mange år og kender alle sidegaderne, som vi også får mulighed for at besøge.

I dag skal vi på tur i den sydlige bydel og starter ved maj-pladsen, der er argentinernes platform for politiske demonstrationer. Vi hører om Argentinas historie og besøger katedralen med den sydamerikanske befrier general José San Martins gravsted og evige flamme. På maj-pladsen ligger også det lyserøde regeringspalads, Casa Rosada samt det gamle rådhus, Cabildo fra den spanske kolonitid. Vi kører ad den tolvsporede 9. Juli Avenue – opkaldt efter uafhængighedsdagen den 9. juli 1816 – med byens vartegn, Obelisken, samt et af verdens smukkeste og mest berømte teatre, Colón-teatret, som der vil være mulighed for at komme på rundvisning i om eftermiddagen, hvor der er tid på egen hånd. Vi besøger det mondæne Recoleta-kvarter med Recoleta- kirkegården, som nærmest er en hel by dækkende et stort område på 50.000 m2 med 4.700 krypter og mausoleer. Her ligger byens vigtigste og mest indflydelsesrige borgere ligger begravet, heriblandt Argentinas mest berømte førstedame: Eva Perón, kendt som Evita, hvis historie selvfølgelig bliver fortalt undervejs. 

Turen går videre igennem det charmende gamle tango- og kolonikvarter San Telmo, der har oplevet en renæssance de sidste to årtier, og er et livligt kunstnerområde med cafeer, marked og sjove antikvitetsbutikker. Vi besøger også farverige og ikoniske Caminito i La Boca-kvarteret ved floden, hvor tangoen siges at være opstået blandt de fattigste indvandrere, der bosatte sig her fra år 1880 til mellemkrigstiden. Turen slutter i Puerto Madero, der er den mest moderne del af byen med den roterende bro Puente de la Mujer. Om eftermiddagen er der tid til at gå på opdagelse i de mange spændende kvarterer på egen hånd, og rejselederen er selvfølgelig parat med gode råd og anbefalinger. 

Tango er den argentinske nationaldans, og om aftenen skal vi opleve et storslået tango-show med festmåltid og vin inkluderet.

 

Her bor du

Amérian Buenos Aires Park Hotel

  LÆS MERE OM HOTELLET →

 

Måltider inkluderet

Morgenmad 

 

iStock-667542046_450-555
iStock-1205244538_333-270
Dag 4Lago El Calafate – ranchbesøg med middag

Om formiddagen flyver vi fra Buenos Aires til El Calafate, hvor vi skal på besøg på Nibepo Aike Ranch, som er smukt beliggende ved Lago Roca i Los Glaciares National Park med udsigt til Andesbjergene. Vi bliver budt velkommen med kaffe og kage, inden vi går på opdagelse i den smukke natur, der omkranser ranchen, der både har fårehold og er den førende opdrætter af Hereford kvæg. Vi får indsigt i livet på en ranch i afsidesliggende egene og får demonstreret, hvordan fårene klippes og ulden behandles, og  hvis vejret tillader det, viser værterne deres evner til hest.

Aftenen sluttes med en hyggelig middag, hvor vi får serveret friskstegt lam tilberedt på traditionel patagonsk maner. Mætte af den gode mad og de mange oplevelser triller vi retur mod vores hotel i El Calafate. 

 

Her bor du

Mirador del Lago Hotel

 LÆS MERE OM HOTELLET →

 

Måltider inkluderet

Morgenmad   Aftensmad

 

el-calafate-450x555
iStock-607773490_333-270
Dag 5Lago Argentino og verdens største indlandsgletsjer

Dagen byder på en udflugt, som først går langs Argentinas største sø, Lago Argentino, som indeholder mineraler fra områdets smeltende gletsjere, og hvis gråhvide overflade kaldes for gletsjermælk. Landskabet er ekstremt og goldt og ualmindeligt smukt med Patagonien-stepperne, vinden, smeltevandssøerne og de snedækkede Andesbjerge på grænsen til Chile.

Vi skal ind i nationalparken for at komme i nærkontakt med verdens største indlandsgletsjer, Perito Moreno.  Jo tættere man kommer på gletsjeren, jo tydeligere bliver bragene fra dens store og små kælvninger, der sender flodbølger ud i søen. Perito Moreno er unik, fordi den bevæger sig omkring to meter frem om dagen og støder på den halvø, vi går på. Det skaber en lille indsø, hvor vandstanden stiger hurtigere end på den anden side, hvilket undergraver gletsjeren netop der, hvor den støder på halvøen. Flere gange årligt kælver den så meget, at vandstanden mellem indsøen og den store sø udlignes.

Der bliver også tid til at besøge det nye is-museum lige uden for El Calafate, hvor vi får en lille én nede i isbaren – med termofrakker og vanter til låns.

 

 

Her bor du

Mirador del Lago Hotel

LÆS MERE OM HOTELLET →

 

Måltider inkluderet

Morgenmad   Frokost  

 

iStock-508036162_450-555
Perito_Moreno_iStock-1219766344_333-270
Dag 6Ushuaia i Ildlandet – sejltur på Beagle-kanalen

Fra El Calafate går turen til Ushuaia, der officielt er verdens sydligste by og beliggende ved verdens ende i Ildlandet. Indflyvningen er over Beagle-kanalen, som er opkaldt efter Charles Darwins skib, og er en smuk kold kanal, der forbinder Atlanterhavet med Stillehavet.

Efter frokost tager vi en sejltur ud på Beagle-kanalen. En lokal naturguide om bord vil fortælle om de mange albatrosser, petreller og steamer-ducks, som vi blandt mange fuglearter kommer til at se samt søløver, og med lidt held også pingviner. Bjergkædens snedækkede tinder i baggrunden, her på grænsen mellem Argentina og Chile, har tidligere været hjemsted for de nomadefolk, der medbragte ilden overalt, selv i deres kanoer. Deraf navnet Ildlandet. Vi sejler ud til det berømte fyr, Les Eclaireus, i det lumske klippefyldte farvand, som er fuld af skibsvrag.

 

Her bor du

Fueguino Hotel

 LÆS MERE OM HOTELLET →

 

Måltider inkluderet

Morgenmad   Frokost  

 

Ushuaia_-_iStock-610883992_450-555
ushuaia-333x270
Dag 7En dag i nationalparken Tierra del Fuego og besøg i det gamle fængsel

Vi kører til nationalparken Tierra del Fuego, der er områdets eneste nationalpark beliggende 12 km uden for Ushuaia. Det er en såkaldt tempereret regnskov, fordi området årligt får en stor mængde nedbør. Her vidner naturens rå skønhed om forholdene ved verdens ende, og mange træer vokser i en 45-graders vinkel på grund af den i perioder ekstremt kraftige sydvestenvind. Vi går et par korte ture for at se nærmere på floraen, som bl.a. tæller sydhavsbøgen. Med lidt held ser vi også ræve, kaniner og den store ødelæggelse, som de introducerede canadiske bævere udøver overalt i Ildlandet. Den skønne natur får vi rig mulighed for at opleve på helt tæt hold, når vi spiser vores medbragte frokost.

Under sidste istid var området dækket af en tung iskappe. Derfor er nationalparken præget af morænelandskaber, og her er en indsø, der tidligere har været en fjord ud til Beagle-kanalen. Den panamerikanske motorvej, der begynder i Alaska og slanger sig ned gennem Nord-, Mellem- og Sydamerika, stopper lige her. Den er med sine over 17.000 km verdens længste.  På vej tilbage til byen besøger vi det gamle fængsel, der i dag er et lokalhistorisk museum. Der fortælles om det oprindelige folk i Ildlandet, antarktiske ekspeditioner, marinehistorien og naturligvis også om de fanger, der sad i dette afsidesliggende fængsel ved verdens ende.

Aftenen er fri, og et godt bud på et måltid er kingcrab eller merluza negra (sydhavstorsk) – det er et must på disse breddegrader.

 

 

Her bor du

Fueguino Hotel

LÆS MERE OM HOTELLET →

 

Måltider inkluderet

Morgenmad   Frokost  

 

Beagle-Canal-450x555
Tierra-del-Fuego-iStock-1433986989_333-270
Dag 8Fra Ushuaia til Trelew

Vi forlader Ushuaia og flyver til Trelew, hvorfra vi kører til vores dejlige hotel i Puerto Madryn. Byen ligger få kilometer fra halvøen Valdés ved Atlanterhavskysten i det nordlige Patagonien. Halvøen har et areal på ca. 3.625 km², og størstedelen er ufrugtbart land med saltvandssøer. Den største af disse søer ligger ca. 40 meter under havets overflade, som er det laveste niveau i Argentina og Sydamerika.

 

 

Her bor du

Dazzler Puerto Madryn

 LÆS MERE OM HOTELLET →

 

Måltider inkluderet

Morgenmad

 

iStock-154233906_450-555
Valdes-Arg-333x270
Dag 9Fantastisk dyreliv på halvøen Valdés

Vi skal på en heldagstur til Valdés-halvøen, der byder velkommen med fascinerende steppe-landskaber, stejle klippestrande og klinter samt et  rigt dyreliv. Øen blev i 1999 optaget på UNESCOs verdensarvsliste på grund af dens steppe-lamaer, guanacoer, mange fugle samt den sydamerikanske struds ñandú. Men Valdés-halvøen, som er på størrelse med Fyn, er mest kendt for sit maritime liv, og vi kommer til at se pingvinger, søelefanter, søløver, delfiner og fra juni til september lægger den sydlige rethval og spækhuggere vejen forbi.  Vi spiser frokost i Puerto Piramides, der omkranses af smuk natur, hvis rige dyreliv forundrede Charles Darwin på hans jordomrejser i 1830’erne.

 

Her bor du

Dazzler Puerto Madryn

LÆS MERE OM HOTELLET →

 

Måltider inkluderet

Morgenmad   Frokost

 

7.argentina-og-brasilien-til-verdens-ende.Dag_9.555x450
12.argentina-og-brasilien-til-verdens-ende.Dag_9.270x333
Dag 10Nordpå til Puerto Iguazú

Vi flyver nordpå til det nordøstlige Argentina – nærmere bestemt Puerto Iguazú. Området er udnævnt til at være et af verdens syv nye vidundere med de enorme vandmasser, der med ufattelig kraft falder op til 100 m dag og nat. Vi er i subtropisk område, hvor regnskov med mange eksotiske dyr – særligt insekter og fugle – findes lige uden for hotellets vindue. Vi skal bo på et hyggeligt hotel med et dejligt pool-område og en afslappet atmosfære. 

 

 

Her bor du

Orquidea Palace Hotele

 LÆS MERE OM HOTELLET →

 

Måltider inkluderet

Morgenmad 

 

2.argentina..555x450
Macaw-in-Iguazu-Fall-333x270
Dag 11En dag ved Iguazú-vandfaldene

Vi flyver nordpå til det nordøstlige Argentina – nærmere bestemt Puerto Iguazú. Området er udnævnt til at være et af verdens syv nye vidundere med de enorme vandmasser, der med ufattelig kraft falder op til 100 m dag og nat. Vi er i subtropisk område, hvor regnskov med mange eksotiske dyr – særligt insekter og fugle – findes lige uden for hotellets vindue. Vi skal bo på et hyggeligt hotel med et dejligt pool-område og en afslappet atmosfære. 

 

 

Her bor du

Orquidea Palace Hotel

 LÆS MERE OM HOTELLET →

 

Måltider inkluderet

Morgenmad   Frokost   Aftensmad

 

iStock-1159474019_450-555
Iguaz_vandfaldene_62568034_333-270
Dag 12Iguazú-vandfaldene fra den brasilianske side og Rio de Janeiro

I dag besøger vi den brasilianske side af nationalparken og ser hovedparten af de vandfald, som vi i går så på den argentinske side. Vi får hele panorama-perspektivet på afstand på den 1,5 km lange gåtur. En fantastisk oplevelse, og nogle vil endda mene et endnu mere spektakulært syn, når vi slutter turen af med at komme helt tæt på Djævelens Gab. 

Midt på eftermiddagen går turen til videre Rio de Janeiro, som er Brasiliens næststørste by med 7 mio. indbyggere. Sådan føles den på ingen måde. De mange strande, der slanger sig rundt om pynter og klippebjerge med by, natur og hav ud i ét har givet Rio de Janeiro tilnavnet ”Guds By”. Noget er der om snakken, når man her fra vort hotel på Copacabana-strandpromenaden nyder nationaldrinken Caipirinha – sukkerrørsrom med knust is, sukker og limefrugt.

 

 

Her bor du

Rio Othon Palace

 LÆS MERE OM HOTELLET →

 

Måltider inkluderet

Morgenmad 

 

iguazu-dj_vlens-gab
Aftensol_i_Rio_de_Janeiro_333-270
Dag 13Sukkertoppen og Kristusstatuen

Vi starter dagen med at tage tandhjulsbanen op til Corcovado-bjergets top i 710 meters højde. Togturen er betagende gennem Rio de Janeiros urbane nationalpark med aber og papegøjer. På toppen venter et af verdens officielle syv vidundere: Kristusstatuen, der står højt hævet over ”Guds By”. Statuen, der er 38 m høj og vejer 1145 ton, er ikke alene et kristent symbol men også byens og hele Brasiliens vartegn. Herfra er der et uforglemmeligt vue til Ipanema og Copacabana-strandene, Sukkertoppen og til lagunen, hvor bl.a. roning blev afviklet under OL i 2016. Vi skal også besøge Rio de Janeiros måske endnu mere berømte ikon: Sukkertoppen. Vi kører op med kabelbanen i to etaper til endestationen i 396 m højde, hvorfra vi bliver mødt med en enestående udsigt over byen og til Guanabara-bugten med indsejlingen fra Atlanterhavet. 

Imellem disse to højdepunkter på dagen skal vi også rundt i centrum i Rio, og kigger indenfor i den nye og meget specielle katedral, ser det gamle, flotte operahus og går en tur i det farverige kunstnerkvarter, som er mest kendt for Selarons verdensberømte og farverige trappe, som den chilenske kunstner Jorge Selaron skabte som en hyldest til det brasilianske folk. 

Om aftenen spiser vi afskedsmiddag på en spændende lokal restaurant.

 

 

Her bor du

Rio Othon Palace

LÆS MERE OM HOTELLET →

 

Måltider inkluderet

Morgenmad  Aftensmad

 

iStock-157185619_450-555
Sukkertoppen_iStock-1269924999_333-270
Dag 14På opdagelse i Rio de Janeiro og hjemrejse

På rejsens sidste dag kan du nyde dagen på egen hånd, eller du kan vælge mellem nogle spændende tilkøbsudflugter.

Dag på egen hånd: Nyd f.eks. de omkringliggende strande eller gå på shopping. Rio de Janeiro har flere gode shopping centre tæt på hotellet, men parallelgaderne til Copacabana-strandpromenaden har også mange gode butikker. Et forslag kan også være at besøge boheme-kvarteret Santa Teresa, der ligger centralt i byen på en lille bakke og er kendt for sine mange kunstnere og stejle gader. 

Spændende tilkøbsudflugt: Læs mere om udflugten nedenfor. På denne udflugt vil der være
en engelsktalende guide.

Først på aftenen er det tid til at sige farvel til Rio, når vi kører mod den internationale lufthavn og starter rejsen tilbage til Danmark.

 

 

Måltider inkluderet

Morgenmad   

 

Tilkøb flere oplevelser

Sejltur i Guanabara Bay og barbeque-frokost

575 kr. pr. voksen

 

Se smukke Rio de Janeiro og mange af dens spektakulære seværdigheder fra søsiden på denne sejltur med en charmerende skonnert i historiske Guanabara Bay, der er den største bugt i verden målt på vandmængde. Vi sejler forbi de mange øer med historiske bygninger og forter, som har beskyttet bugten gennem tiderne, og skal også nyde synet af både Sukkertoppen, Kristusfiguren og den 13 km lange Rio-Niteroi-bro. Efter sejlturen serveres en lækker brasiliansk barbeque-frokost. Turen varer fra ca. kl. 08:30-13:30.

6.argentina-og-brasilien-til-verdens-ende.Dag_14.555x450
10.argentina-og-brasilien-til-verdens-ende.Dag_14.270x333
5.argentina-og-brasilien-til-verdens-ende.Dag_14.270x333
Dag 15Ankomst Danmark

Efter 14 dages eventyr er der igen dansk jord under fødderne.

 

Rio_de_Janeiro_89912789_333-270

Afrejsedatoer

Afrejse dato
Varighed
Pris pr. person
Rejseleder
Afrejse fra
05. november 2024
Varighed15 dage
46.995 kr. pr. person
RejselederRune V. Harritshøj
Afrejse fraBillund, København
Afrejse fra Billund
Afrejse fra København
07. januar 2025
Varighed15 dage
47.995 kr. pr. person
RejselederRune V. Harritshøj
Afrejse fraBillund, København
Afrejse fra Billund
Afrejse fra København
Andesbjergene_Argentina_iStock-1308246314_450-555
Aftensol_i_Rio_de_Janeiro_450-555
Iguazu_Falls_78597551_323-390
kristus_statue_p_toppen_af_corcovado_bjerget_323-390
Caipirinha_Ipanema_iStock-502839320_333-270

Rejsen inkluderer

Med i rejsens pris

 • Flyrejse til Buenos Aires og retur fra Rio de Janeiro inkl. skatter og afgifter – se flytider og rejseplan under den pågældende afgang
 • Overnatning i dobbeltværelse på gode og centralt beliggende 3- og 4-stjernede hoteller
 • 13 x morgenmad, 4 x frokost og 3 x aftensmad
 • Al transport og udflugter inkl. entréer jf. program
 • Sightseeing i Buenos Aires inkl. Eva Peron's gravsted
 • Tangoshow og velkomstmiddag i Buenos Aires
 • Ranch besøg i El Calafate med hyggelig middag
 • Dagsudflugt til Argentinas største sø, Lago Argentino, og verdens største indlandsgletsjer, Perito Moreno
 • Sejltur på Beagle-kanalen i Ildlandet
  Udflugt til Tierra del Fuego-nationalparken
 • Besøg på halvøen Valdés med dens fantastiske dyreliv
 • Besøg til de verdensberømte Iguazú-vandfald fra både den argentinske og brasilianske side inkl. sejltur
 • Sightseeing med bl.a. Sukkertoppen, Kristusfiguren og det centrale Rio de Janeiro
 • Afskedsmiddag på hyggelig restaurant i Rio de Janeiro
 • Lokale naturguider
 • Dansk rejseleder

Tillæg pr. person

 • Udflugt: Sejltur i Guanabara Bay og barbeque-frokost kr. 575
 • Enkeltværelsestillæg: kr. 5.995
 • Administrationsgebyr kr. 125

Mød din rejseleder

NÅR REJSEN GÅR TIL ARGENTINA OG BRASILIEN

Få styr på pas, visum, vaccinationer, klima & valuta

Når du tager afsted på en rundrejse til Argentina og Brasilien med dansk rejseleder, er der nogle praktiske oplysninger, som du skal have styr på både før, under og efter rejsen. Nedenfor finder du et overblik over al den relevante praktiske information såsom pas- og visumregler, lokale skikke og gode råd til din rejse i Argentina og Brasilien.

 

Dansk_pas
Globus

Tilmeld dig vores
nyhedsbrev

Få inspiration, tilbud og invitationer til rejseevents

Bliv opdateret med de bedste tilbud, nye rejsemål, invitationer til gratis rejseforedrag, rejsetips og spændende indhold fra vores rejseblog.

Nyhedsbrevet udkommer 1-2 gange om ugen – og du kan til enhver tid afmelde dig igen.

Vi ses i din indbakke!