Idylliske England med Lake District & York

4,5 UD AF 5

Tag med til det nordlige England, hvor romere, vikinger og langhårede popmusikere gennem tiden har formet kulturlandskabet

Rejsen er et møde med det nordlige Englands dramatiske historie, men også med landets både vildtvoksende og beundringsværdigt tæmmede natur.

Vi har udvalgt de største højdepunkter i det nordlige Englands frodige, idylliske landskaber og viser dig bl.a. Lake District, hvor der venter dig en enestående oplevelse på en sejltur på smukke Lake Windermere. I det smukke Northumbria går turen bl.a. til UNESCO-fredede Hadrians Mur, som blev bygget af romerne og markerede Romerrigets nordlige grænse. Vejen bliver også lagt forbi det sagnomspundne Lindisfarne-kloster, hvor vikingetiden bogstaveligt talt med vold og magt kom til England.

Fra havnebyen Whitby går turen med veterantog gennem bølgende landskaber og små, idylliske landsbyer, og i York nærmest strømmer historien ud fra byens gamle bygningsværker. På rejsen kan du kort sagt se frem til at opleve typisk engelsk landlig idyl, spektakulære landskaber og medrivende historie.

Fra kr. 13.495

Den endelige pris afhænger af de specifikke rejsedatoer, hotelværelse osv.

8 dage med dansk rejseleder

Vores rejseledere er specialister og har stor faglig viden inden for hver deres felt, og de er samtidig dygtige formidlere af deres store viden om historie, kultur og natur

Overnatning

Overnatning i dobbeltværelse på gode 3- og 4-stjernede hoteller

 • Alt det bedste af det nordlige England
 • Halvpension og alle udflugter samt entréer er  inkluderet i prisen
 • Stort og  indholdsrigt udflugtsprogram 
 • Besøg på en perlerække af borge, katedraler og idylliske landsbyer
 • Glæd dig til bl.a. High tea og sejltur på smukke Lake Windermere
Beskrivelsen af hvad der er på billedet - SEO
York_323x390
Hadrians_Wall_333x270_1_
Idylliske_England_med_Lake_District_og_York.Sk_rmbillede_2023-09-25_111511

Dagsprogram

Fold alle dage ud
Dag 1Ankomst til Manchester, naturskøn køretur og traditionel High Tea på hotellet

Vi flyver til Manchester, hvorfra turen går med bus, og en odyssé gennem det engelske landskab venter os. Mens vi sidder godt og mageligt i bussen – forventningsfulde og spændte på alle rejsens store oplevelser – driver det karakteristiske engelske landskab forbi ruderne. Det ene bølgende, grønne landskab afløser det andet, drysset med små, charmerende landsbyer.

Vi ankommer til hotellet, hvor vi tager del i den engelske tradition ”High Tea”. Den ærkeengelske High Tea består af både sandwich, scones, småkager og selvfølgelig te. Traditionen med at drikke te stammer helt tilbage fra 1600-tallet, men ”Afternoon Tea” med lækkert bagværk har sin oprindelse 1840’erne. Her var en vis Anna – den 7. hertuginde af Bedford – træt af at være sulten om eftermiddagen, da der først blev serveret aftensmad kl. 20. Derfor fik hun sendt te, brød og lidt kage til sit værelse omkring klokken fem om eftermiddagen, og hun begyndte også at invitere venner til det lille mellemmåltid. Det greb om sig og dannede efterhånden mode i det finere selskab, indtil det blev til en mere etableret tradition i det engelske samfund og til det, vi i dag kender som “5 o’clock tea”.

 

Her bor du

Shap Wells Hotel

  LÆS MERE OM HOTELLET →

 

Måltider inkluderet

  Aftensmad

 

2.england.idylliske-england-med-lake-district-og-york.Dag_1.555x450
1.england.idylliske-england-med-lake-district-og-york.Dag_1.270x333
Dag 2Sejltur på Lake Windermere og idylliske landsbyer

En af de store oplevelser under et besøg i det nordengelske Lake District er en sejllads på en af de mange smukke søer. Efter morgenmaden kører vi gennem det idylliske landskab, der inspirerede poeter som William Wordsworth, Samuel Coleridge og Thomas de Quincey, til Lake Windermere. Der venter en enestående oplevelse under en sejlads på søen, hvor der er udsigt til de omkringliggende bjerge, bevoksede øer og skjulte bugter. Denne sejlads er essensen af Lake District og det skønne Nordengland.

Efter sejladsen ankommer vi til byen Ambleside, og kører herfra til byen Keswick, som ligger ved den store sø Lake Derwentwater – i England kaldet Queen of the Lakes. Turen hertil er i sig selv en sublim naturoplevelse, og Keswick er en ægte engelsk perle med huse bygget primært af den lokale grønne skifer, hyggelige forretninger, caféer og restauranter. Her vil der være mulighed for at købe en sandwich og gå ned til Lake Derwentwater, for at spise frokost i det fri med en fuldstændig fantastisk udsigt over søen.

 

Her bor du

Shap Wells Hotel

  LÆS MERE OM HOTELLET →

 

Måltider inkluderet

Morgenmad   Aftensmad

 

9.england.idylliske-england-med-lake-district-og-york.Dag_1.555x450
Lake_Derwenwater_iStock-135045488
Dag 3Romerrigets nordligste grænse, Hadrians Mur, Housestead's Fort og Chester’s Fort

Tværs over det nordlige England, gennem det smukke kuperede Northumbria, findes et af verdens mest berømte bygningsværker: Hadrians Mur.

Hadrians Mur markerede Romerrigets nordligste grænse og blev opført på initiativ af Kejser Hadrian mellem 122 og 128 e.Kr. Muren strækker sig 118 km fra Tyne-floden ved Newcastle til Solway Firth tæt på Carlisle og blev bygget for at beskytte det romerske England mod de skotske stammer. For hver romerske mil (1479 m) fandtes en port og en såkaldt milfæstning, der var bemandet af romerske legionærer. Fuldt bemandet ville der være omkring 700-800 legionærer i hver fæstning. Hadrians Mur står i dag som et symbol på det romerske imperium og blev i 1987 optaget på UNESCOs verdensarvsliste.

Fra hotellet sætter vi kursen mod byen Carlisle og kører derefter gennem det smukke terræn og følger mere eller mindre murens rute. Vores første stop er fæstningen ved Housestead. Det romerske fort ved Housestead er det bedst bevarede i England og er det eneste sted, hvor man kan gå en lille tur på muren. Udsigten fra fortet er fortrinlig. Højt placeret på en bakkekam er der en fantastisk udsigt ud over den nordengelske hede, og man kan se muren slange sig gennem landskabet.

Vi skal se ruinerne af det gamle hospital, kornkamre og barakkerne, og der vil selvfølgelig også være tid til at bevæge sig rundt i området på egen hånd, gå en tur på muren, nyde udsigten og lade sig transportere tilbage til romertiden. Næste stop bliver Chester’s Roman Fort. Fortet var bemandet af 500 spanske legionærer og blev anlagt for at beskytte den nærliggende bro. Vi ser resterne af det romerske bad der ligger ved floden, og det lille museum, som har en fin samling af romerske skulpturer.

 

Her bor du

Ramada Encore Newcastle-Gateshead Hotel

  LÆS MERE OM HOTELLET →

 

Måltider inkluderet

Morgenmad    Aftensmad

 

5.england.idylliske-england-med-lake-district-og-york.Dag_3.555x450
333x270
Dag 4Lindisfarne-klostret på Holy Island og Alnwick Castle

Vi starter dagen med at køre mod en af Englands legendariske borge, Alnwick Castle. Borgen blev bygget i starten af 1000-tallet, og den har lige siden været sæde for hertugen af Northumberland og hjemsted for Percy-slægten i 700 år. Siden grundlæggelsen er borgen blevet udbygget og forstærket flere gange, og den har spillet en central rolle i de mange engelske krige. I nyere tid er der indspillet flere film og tv-serier på Alnwick Castle. I de første Harry Potter-film var Alnwick ”Hogwarts School of Witchcraft and Wizardry” og desuden blev to juleafsnit af Downton Abbey indspillet på Alnwick Castle.

Fra Alnwick fortsætter vi nordpå, langs med kysten, mod det myteomspundne Lindisfarne-kloster. Vikingetiden i England begyndte med angrebet på Lindisfarne-klostret den 8. juni 793. At vikingerne angreb Lindisfarne-klostret var helt uhørt. Ingen regnede med, at et kloster kunne blive raseret så grusomt, da det jo var Guds bolig på Jorden – det tog vikingerne dog ikke så tungt. Resterne af Lindisfarne klostret ligger på tidevandsøen Holy Island, hvor vi ser resterne af klostret og besøger det lille museum.

Det var på kysterne her i Northumberland, at de første store vikingeinvasioner i 700-tallet fandt sted og herfra, at store dele af England blev en del af det voksende nordbo-rige. Vikingerne kaldte deres område Danelagen – ”dansk lov”. Det navn optræder første gang i skriftlige kilder i 1000-tallet og betegner de områder, der var under vikingernes herredømme og de områder, hvor der fandtes en stor skandinavisk indflydelse.

Rækkefølgen af dagens besøg afgøres af tidevandstiderne.

 

Her bor du

Ramada Encore Newcastle-Gateshead Hotel

  LÆS MERE OM HOTELLET →

 

Måltider inkluderet

Morgenmad    Aftensmad

 

8.england.idylliske-england-med-lake-district-og-york.Dag_4.555x450
Lindisfarne_333x270
Dag 5Durham-katedralen, veterantogskørsel fra den charmerende havneby Whitby til Pickering

Efter morgenmaden forlader vi Newcastle og kører sydpå mod Durham. Floden Wear skærer sig gennem byen og løber rundt om den, så Durham ligger på en halvø. Byen har op igennem historien altid haft en vigtig position på grund af dens placering tæt på Skotland og var et vigtigt religiøst og økonomisk centrum i Nordengland. Durhams katedral, der blev optaget på UNESCOs verdensarvsliste, er en af de mest komplette middelalderkirker.

Fra Durham kører vi til den charmerende havneby Whitby, der har skrevet sig ind i historien på flere måder. James Cook, som er en af verdens største opdagelsesrejsende, lærte om havet her og skrev Whitby ind i den maritime opdagelseshistorie. I Bram Stokers roman om Dracula ankommer Dracula med skib til Whitby, og derfor har Whitby også skrevet sig ind i den litterære historie. I dag er Whitby en charmerende lille havneby, og der er lidt tid til at gå på opdagelse i byen, inden et veterantog kører os til den lille landsby Pickering. Togturen går gennem et bølgende landsskab og små idylliske landsbyer ligger langs med togbanen og er som taget ud af et postkort.

Fra Pickering kører vi mod York, hvor vi overnatter de næste to dage.

 

Her bor du

Moxy York

  LÆS MERE OM HOTELLET →

 

Måltider inkluderet

Morgenmad    Aftensmad

 

Durham_Katedral_450x555
Whitby_333x270
Dag 6York, vikingernes hovedstad, byvandring og Jorvik Viking Centre

York er indbegrebet af middelalder og en by med en ekstraordinær kultur- og historierigdom. Den intakte bymur fra 1300-tallet omkranser Yorks intakte middelalderbykerne med sine mange små, hyggelige gader. Midt i byen ligger den fantastiske gotiske katedral York Minster. Yorks lange historie og kulturelle arv nærmest siver ud af byens huse, og de mange moderne restauranter og barer er med stor respekt for Yorks klassiske arkitektoniske tradition vævet ind i middelalderbyen. I York findes i dag levn fra tre epoker – romertiden, vikingetiden og middelalderen – og på dagens udflugt rejser vi gennem alle tre tidsperioder.

Vi går en tur i York middelalderby, går på bymuren og besøger vikingemuseet Jorvik Viking Centre. Efter byvandringen vil der være rigelig tid til at udforske York på egen hånd og måske besøge et af de mange museer, se katedralen eller gå på opdagelse i den skønne middelalderby.

 

Her bor du

Moxy York

  LÆS MERE OM HOTELLET →

 

Måltider inkluderet

Morgenmad   Aftensmad

 

7.england.idylliske-england-med-lake-district-og-york.Dag_6.555x450
10.england.idylliske-england-med-lake-district-og-york.Dag_6.270x333
Dag 7Yorkshire, Fountains Abbey, Studley Royal Water Garden og hyggelige Haworth

I dag går turen gennem Yorkshires skønne landskab. Midt i det smukke landskab ligger en af Yorkshires største seværdigheder, klosteret Fountains Abbey og Studley Royal Water Garden.

Fountains Abbey var det første sted i Yorkshire, der blev indskrevet på UNESCOs verdensarvsliste, og stedet er sandeligt helt unikt. Gemt væk i en isoleret dal, omkranset af skov i en fantastisk klassisk engelsk park, ligger klosteret og den tilhørende Studley Royal Water Garden. Klosterruinerne her er de største i England og ligger kønt og romantisk ved den lille flod, der løber gennem parken. Klostret blev anlagt i 1132 af munke fra York, der søgte en mere afsondret tilværelse i rolige omgivelser, og eksisterede frem til, at det blev lukket i 1539 af Henry VIII.

I begyndelsen af det 18. århundrede anlagde politikeren John Aislabie den store Water Park for at imponere de besøgende på sit nærliggende gods. Han forandrede det vilde landskab til et pragteksemplar af en georgisk have. Klassiske statuer og bygninger ligger som drysset rundt i parken, der er anlagt med det ene formål, at gæsterne i parken skulle nyde stedet.

Fra Fountains Abbey fortsætter vi gennem Yorkshires landskab til den hyggelige og meget pittoreske lille by Haworth. I Haworth er vi på kanten af den nordengelske hede, og som mange andre byer i denne del af England har byen og dens omgivelser inspireret forfattere. De kendte Brontë-søstre kom fra Haworth og skrev en række af deres litterære mesterværker her. Vi går en lille tur i byen og spiser frokost på Haworth Old Hall.

 

Her bor du

AC Hotel Manchester Salford Quays

  LÆS MERE OM HOTELLET →

 

Måltider inkluderet

Morgenmad   Aftensmad

 

3.england.idylliske-england-med-lake-district-og-york.Dag_7.555x450
13.england.idylliske-england-med-lake-district-og-york.Dag_7.270x333
Dag 8Hjemrejse fra Manchester

Efter morgenmaden kører vi til lufthavnen i Manchester og flyver hjem med baggagen fuld af nordengelske rejseminder – hvis tiden tillader det, tager vi på en guidet byrundtur i Manchester, inden vi kører mod lufthavnen.

For de sene afgange er der tid på egen hånd i Manchester, inden der køres til lufthavnen.

 

 

Måltider inkluderet

Morgenmad 

 

4.england.idylliske-england-med-lake-district-og-york.Dag_8.555x450

Afrejsedatoer

Afrejse dato
Varighed
Pris pr. person
Rejseleder
Afrejse fra
08. juli 2024
Varighed8 dage
13.995 kr. pr. person
RejselederMarianne Schibbye
Afrejse fraBillund, København
Afrejse fra Billund UDSOLGT
Afrejse fra København UDSOLGT
19. august 2024
Varighed8 dage
13.495 kr. pr. person
RejselederBirgitte Marie Kristensen
Afrejse fraBillund, København
Afrejse fra Billund UDSOLGT
Afrejse fra København UDSOLGT
09. september 2024
Varighed8 dage
13.995 kr. pr. person
RejselederBirgitte Marie Kristensen
Afrejse fraBillund, København
Afrejse fra Billund
Afrejse fra København
16. september 2024
Varighed8 dage
13.995 kr. pr. person
RejselederJan Klausen Refsing
Afrejse fraBillund, København
Afrejse fra Billund
Afrejse fra København
York_Minster_Cathedral_161571642_450-555
Full_English_breakfast_iStock-641845826_333-270
Hadrian_s-Wall-near-sunset-at-Walltow-iStock-811489896_323-390

Rejsen inkluderer

Med i rejsens pris

 • Fly inkl. skatter og afgifter – se flytider og rejseplan under den pågældende afgang
 • Al transport og udflugter inkl. entréer jf. program (værdi af entréer kr. 950)
 • Overnatning i dobbeltværelse på gode 3- og 4-stjernede hoteller
 • 7 x morgenmad, 1 x frokost, 7 x aftensmad
 • High Tea
 • Sejlads på Lake Windermere i Lake District
 • Besøg ved Hadrians Mur og de to romerske forter Homestead og Chesters
 • Rundvisning på Alnwick Castle og i Durham Cathedral
 • Besøg i det gamle Lindisfarne-kloster på Holy Island
 • Veterantogskørsel fra Whitby til Pickering
 • Byvandring i York med besøg på Jorvik Viking Centre
 • Besøg på Fountains Abbey, Studley Royal Garden og den maleriske landsby Haworth
 • Dansk rejseleder

Tillæg pr. person

 • Enkeltværelsestillæg kr. 2.295
 • Fast plads i bussen kr. 120
 • Administrationsgebyr kr. 125

Mød din rejseleder

NÅR REJSEN GÅR TIL ENGLAND

Få styr på pas, visum, vaccinationer, klima & valuta

Når du tager afsted på en rundrejse til England med dansk rejseleder, er der nogle praktiske oplysninger, som du skal have styr på både før, under og efter rejsen. Nedenfor finder du et overblik over al den relevante praktiske information såsom pas- og visumregler, lokale skikke og gode råd til din rejse i England.

 

Dansk_pas
Globus

Tilmeld dig vores
nyhedsbrev

Få inspiration, tilbud og invitationer til rejseevents

Bliv opdateret med de bedste tilbud, nye rejsemål, invitationer til gratis rejseforedrag, rejsetips og spændende indhold fra vores rejseblog.

Nyhedsbrevet udkommer 1-2 gange om ugen – og du kan til enhver tid afmelde dig igen.

Vi ses i din indbakke!