Vandring på Caminoen

5,0 UD AF 5

I mere end 1.000 år har pilgrimme vandret gennem det nordlige Spanien

Oprindeligt vandrede man af religiøse grunde. Nu går mange for at prøve grænser af, for at opleve naturen eller for at få en spirituel oplevelse.

Da de færreste moderne mennesker kan afse tid – og måske heller ikke har overskud til hele Caminoens 900 km  – har vi sammensat vores vandring på Caminoen, så du vandrer de sidste ca. 140 km fra Triacastela til Santiago de Compostela.

Vi har lagt vægt på, at det skal være en komfortabel oplevelse. Derfor overnattes der på hotel, og din bagage bliver hver dag transporteret i bil til det næste hotel.

Du kommer til at vandre gennem Galiciens smukke og kuperede landskaber, følger stier forbi kirker og klostre – helt på samme måde som pilgrimme har gjort det i århundreder og med helt det samme mål – byen Santiago de Compostela. Her deler vi vores glæde med andre solbrændte vandrere og deltager i pilgrimsmessen.

Vi runder hele vandreferien af på rituel vis, når vi tager på udflugt til verdens ende i den lille fiskerby Finnesterre – og så nyder vi naturens fineste værk ved vandfaldet Ezaro.

På hele turen ledes du af en kyndig rejseleder, der selv har vandret Caminoen utallige gange.

Fra kr. 12.495

Den endelige pris afhænger af de specifikke rejsedatoer, hotelværelse osv.

9 dage med dansk rejseleder

Vores rejseledere er specialister og har stor faglig viden inden for hver deres felt, og de er samtidig dygtige formidlere af deres store viden om historie, kultur og natur

Overnatning

Overnatning i dobbeltværelse på mindre, lokale hoteller

 • Bestseller gennem flere år med yderst tilfredse rejsende – du er i særdeles sikre hænder hos vores rutinerede Camino-rejseledere
 • Få den ægte fornemmelse af pilgrimsvandringen, når du går på Caminoen fra landsby til landsby
 • Udflugt til vandfaldet Ezaro og til verdens ende i Finisterre
 • Du oplever Caminoen på den komfortable måde
 • Rejselederen har selv været på flere pilgrimsvandringer
Beskrivelsen af hvad der er på billedet - SEO
16.spanien.vandring-paa-caminoen.Dag_8.390x323
19.spanien.vandring-paa-caminoen.herobillede.390x323
Vandring_p_Caminoen.Sk_rmbillede_2023-10-06_141453

Dagsprogram

Fold alle dage ud
Dag 1Ankomst til Porto og bus til Triacastela

Afrejse og ankomst til lufthavnen i Porto, og herfra kører vi umiddelbart videre til Triacastela i provinsen Lugo, hvor vi skal bo den første nat. Som byens navn antyder lå der engang tre borge i byen, men det er historie. Undervejs på busturen stopper vi, strækker ben og får noget at spise, inden vi kommer til Triacastela.

Bemærk: På enkelte afgange lander vi i Madrid, hvorfra vi kører til Triacastela.

 

 

Her bor du

Complexo Xacobeo

LÆS MERE OM HOTELLET →

 

 

3.spanien.vandring-paa-caminoen.Dag_1.555x450
Dag 2Samos-dalen og små landsbyer på vej mod Sarria med historiske rødder

Pilgrimsvandringens første dag – dagen, som alle sikkert har ventet forventningsfuldt på. Efter morgenmaden er det på med rygsækken, og vi vandrer afsted med hilsenen: “Buen Camino” eller et “Hola”. Med pilgrimspasset i hånden skal beslutsomhed, mod og viljestyrke stå sin prøve, for nu begynder pilgrimsvandringen gennem et smukt landskab til Santiago de Compostela. Vi lægger ud med en forholdsvis moderat rute og kommer i løbet af dagen op i 1.000 m højde. Ruten går gennem den smukke Samos-dal til San Xil, videre gennem små landsbyer, der ofte kun er et par huse, til den lidt større landsby Calvor. Dagens mål er Sarria – byen med dybe historiske rødder langt tilbage i tiden, men mon ikke de fleste glæder sig til at komme af med vandrestøvlerne på hotellet.

Dagens distance: ca. 18 km

 

Her bor du

Hotel Mar de Plata

LÆS MERE OM HOTELLET →

 

Måltider inkluderet

Morgenmad

 

10.spanien.vandring-paa-caminoen.Dag_2.555x450
17.spanien.vandring-paa-caminoen.Dag_2.270x333
Dag 3Forbi højslette, marker og 100 km-stenen, pause i Barbadelo og videre til Portomarín

Fra Sarria går ruten op over en højslette, og her breder markerne sig ud. Vi nærmer os Barbadelo og kommer igennem et skovområde, der er helt overladt til naturen, og det er et sjældent syn i Spanien. Dagens højdepunkt er for mange pilgrimme 100 km stenen – og det gælder nok især dem, der har startet deres pilgrimsvandring i Pyrenærerne og har mange hundrede kilometer i fødderne, når de når hertil. I Barbadelo – hvis historie går helt tilbage til det 10. årh. – hviler vi benene og nyder den romanske kirke med den specielt flotte indgang med søjler og figurer.

Vandringen fortsætter på jordveje, som beskyttes af stendiger, og som fører fra den ene landsby til den næste. Vi ser mange af de små karakteristiske bygninger, som bruges til opbevaring af foder, og som på spansk kaldes “horreo”. De er bygget i træ eller sten og står på stenpæle og kan være små arkitektoniske mesterværker kreeret af de lokale bønder.

I landsbyen Moutras begynder det at gå nedad til floden Mino, og snart er der udsigt til byen Portomarín, som breder sig op ad en bakke – men sådan har det ikke altid været. I 1962 blev der bygget en dæmning i forbindelse med etablering af et elektricitetsværk, og den oprindelige by kom til at ligge under vand, og en ny blev bygget.

Vi når til Portomarín ved at krydse den moderne bro. Der er adskillige tegn på, at romerne har hersket i området, selv om bygningen af Belesar-dæmningen i 1960’erne lagde et stort historisk område under vand – men udsigten over landskabet kan der ikke klages over! Der skulle gerne blive tid til et besøg i fæstningskirken San Nicolás fra 1100-tallet. Det særlige ved kirken er ligheden med udsmykningen i katedralen i Santiago.

Dagens distance: ca. 22 km

 

Her bor du

Hotel Villa Jardín

LÆS MERE OM HOTELLET →

 

Måltider inkluderet

Morgenmad

 

11.spanien.vandring-paa-caminoen.Dag_3.555x450
14.spanien.vandring-paa-caminoen.Dag_3.270x333
Dag 4Ad jernbanebro til eukalyptusskov, pilgrimskirkegård og mod pilgrimsbyen Palas de Rei

Vi forlader Portomarín over en lang jernbanebro dedikeret til pilgrimme. Denne dag er det i øvrigt muligt at falde ind i dit helt eget  tempo, når der vandres gennem eukalyptusskov og afvekslende marklandskaber – så nyd de svævende rovfugle og de smukke udsigter. Stien bølger gennem landskabet forbi udhuggede vejkors, og det mest interessante – “Cruceiro de Lameiros ” – ser vi lige før landsbyen Ligonde, hvor vi også kommer forbi en gammel pilgrimskirkegård. Her, hvor der i dag er mark, fandt udmattede pilgrimme deres sidste hvilested, og stedet er markeret med et kors på muren.

Vi når til Palas de Rei, der i middelalderen var en vigtig pilgrimsby. I dag er byen med ca. 3.500 indbyggere et moderne trafikkaos. Heldigvis bliver vi som pilgrimme “ledt” tværs gennem byen på den klassiske måde på Caminoen, som er forbi torvet og byens kirker.

Dagens distance: ca. 25 km

 

 

Her bor du

Complejo La Cabaña

LÆS MERE OM HOTELLET →

 

Måltider inkluderet

Morgenmad

 

12.spanien.vandring-paa-caminoen.Dag_4.555x450
Dag 5Eventyrlige landskaber med floder, dale, klostre og kirker på vejen til Arzúa

Dette bliver den længste vandredag med landskaber, der domineres af mange vandløb og vadesteder. De fleste glemmer alt om dagens lange distance, når de bliver belønnet med en eventyrlig udsigt ud over landskaberne, hvor alt ånder fred og idyl.

Vi skal bl.a. krydse floderne Pambre, Porto de Bois og Seco, og ved Furelos kommer vi over en velbevaret middelalderbro med fire buer. Vi passerer klostre og kirker, der hver især har deres historie at fortælle, som det f.eks. er tilfældet i byen Melide med kirken San Pedro med den romanske indgangsportal og kirken Santa Mará fra det 12. årh. Det tager er stykke tid at komme ud af Melide, og det er en lise at nå til den skyggefulde og fredfyldte eukalyptusskov og fortsætte gennem smukke dallandskaber med klare, rislende bække. Vi når til Ribadiso de Baixo – en klynge huse og et refugie – der ligger idyllisk ved et lille vandløb, og som er et oplagt sted at slappe af inden de sidste kilometer til Arzúa.

Dagens distance: ca. 29 km

 

Her bor du

Hotel Arzua

LÆS MERE OM HOTELLET →

 

Måltider inkluderet

Morgenmad

 

4.spanien.vandring-paa-caminoen.Dag_5.555x450
21.spanien.vandring-paa-camino-portugues-i-galicien.Dag_5.270x333
Dag 6Gennem landsbyer og små landbrug til Pedrouzo

Dagens rute går gennem landsbyer med klassiske stenhuse og landskaber med små landbrug, og vi vil opleve, at der nu er flere pilgrimme på stierne, så det gælder om at nyde de stille stunder kun med lyden af vandrestøvlerne. Find tempoet, der passer til dit temperament og nyd roen og balancen, der måske har bundfældet sig i løbet af de sidste dage. Når vi når til Pedrouzo, er vi kun 20 km fra målet.

Dagens distance: ca. 19 km

 

Bemærk

På enkelte afgange bor du på Pension Che.

 

Her bor du

Pension Arca

LÆS MERE OM HOTELLET →

 

Måltider inkluderet

Morgenmad

 

9.spanien.vandring-paa-caminoen.Dag_6.555x450
Dag 7Sidste vandredag mod målet Santiago de Compostela, hvor der venter pilgrimsmesse

Den sidste vandredag begynder tidligt for at nå til Santiago de Compostela i tide til pilgrimsmessen, som er afslutningen pilgrimsvandringen. Vi krydser hovedvejen flere gange og vandrer en strækning tæt ved Santiagos lufthavn, og det er i selskab med pilgrimsvandrere i alle aldre.

Vi når til Monte do Gozo fem km inden Santiago de Compostela og får den allerførste udsigt ned over byen, hvor katedralens spir og tårne indikerer, at dette er vores mål. Vi nyder udsigten og vandrer det sidste stykke på de kæmpsestore brosten, som millioner af pilgrimme har gjort før os.

Vi når til katedralen – hvor der sandsynligvis er trængsel – og er klar til at dele vores glæde og eufori med andre solbrændte vandrere i støvede støvler. Det er en tradition, at pilgrimme omfavner Sankt Jacob – den 800 år gamle figur af apostlen, der står bag hovedalteret. Når det bliver aften, skulle de lange køer gerne være aftaget så meget, at vi kan afhente vores pilgrimsbevis på pilgrimskontoret.

Dagens distance: ca. 20 km

 

Her bor du

Hotel Gelmírez

LÆS MERE OM HOTELLET →

 

Måltider inkluderet

Morgenmad

 

6.spanien.vandring-paa-caminoen.Dag_7.555x450
Dag 8Til verdens ende i Finnesterre og afskedsmiddag i Santiago de Compostela

I dag nyder vi en rolig start på dagen, velfortjent oven på vores lange vandreture. Op ad formiddagen tager vi på udflugt til verdens ende – den lille idylliske fiskerby Finnesterre. Vi kører langs kysten mod Muros, hvor vi har mulighed for at hvile vores trætte ben og blot lade oplevelserne glide mageligt forbi ruden. På vejen gør vi stop ved vandfaldet Ezaro, hvor vi nyder naturens fineste værk, når vandet maler de skrå klippesider hvide af skumsprøjt.

Videre går vores tur mod Finnesterre. Her besøger vi fyrtårnet El Farro, der højt på klippen skuer ud over Atlanterhavets uendelige horisont. Det er en gammel tradition, at pilgrimme kom hertil for at brænde deres tøj af og smide vandrestaven i havet som symbol på, at de lagde det gamle liv bag sig. Vi afslutter vores vandreferie med et nyfundet ritual, hvor vi nyder den friske havluft, udsigten over havet og fordybelsen – i naturen, i os selv og vores mange oplevelser på rejsen. En fantastisk og sjælfuld måde at afrunde dit caminoeventyr, der har bragt lise til både krop og sjæl – og måske fået dig til at skue mod livets nye horisonter.

Herefter tager vi på opdagelse i Finnesterres bycentrum, hvor du kan udforske byens gader på egen hånd eller nyde en frokost – måske på havnen, omgivet af det hyggelige maritime liv.

Efter frokost kører vi tilbage til Santiago de Compostela, hvor vi har det sidste af eftermiddagen til at se nærmere på den smukke by. Det kan anbefales at gå tilbage til katedralen og nyde kirkerummet uden den store folkemængde. Det er også interessant at gå på opdagelse i den gamle bydel, der omgiver katedralen. Eller tag et velfortjent hvil på en café og nyd folkelivet med de mange pilgrimme fra alverdens lande.

Det er sidste aften i Santiago de Compostela, og vi mødes for på bedste vis at runde turen af og for at tage afsked med byen. Vi spiser en traditionel spansk middag på en lokal restaurant, hvor vi nyder de spanske egnsretter og fordøjer vandreferiens mange store indtryk sammen.

 

Her bor du

Hotel Gelmírez

LÆS MERE OM HOTELLET →

 

Måltider inkluderet

Morgenmad   Aftensmad

 

2.spanien.vandring-paa-caminoen.Dag_8.555x450
7.spanien.vandring-paa-caminoen.Dag_8.270x333
Dag 9Hjemrejse fra Porto

Efter morgenmad sætter vi kursen mod lufthavnen i Porto, hvorfra vi flyver hjem til Danmark. Måske har du en muslingeskal i bagagen? Muslingeskallen har været Santiago-pilgrimmenes symbol, siden de første pilgrimme fandt muslingeskaller ved Galiciens kyst – her ved verdens ende. Muslingeskallen er symbol på den ydmyge pilgrim, der vandrer ruten for sin sjæls frelses skyld, og mange har den hængende på rygsækken.

 

Måltider inkluderet

Morgenmad

 

1.spanien.vandring-paa-caminoen.Dag_9.555x450

Afrejsedatoer

Afrejse dato
Varighed
Pris pr. person
Rejseleder
Afrejse fra
01. september 2024
Varighed9 dage
12.995 kr. pr. person
RejselederJens Erik Petersen
Afrejse fraBillund, København, Aalborg
Afrejse fra Billund
Afrejse fra København
Afrejse fra Aalborg Få pladser
08. september 2024
Varighed9 dage
12.995 kr. pr. person
RejselederFrank Hersfeldt
Afrejse fraBillund, København, Aalborg
Afrejse fra Billund
Afrejse fra København
Afrejse fra Aalborg Få pladser
15. september 2024
Varighed9 dage
12.995 kr. pr. person
RejselederLars Lückow
Afrejse fraBillund, København, Aalborg
Afrejse fra Billund Få pladser
Afrejse fra København
Afrejse fra Aalborg Få pladser
22. september 2024
Varighed9 dage
12.995 kr. pr. person
RejselederPernille Poulsen
Afrejse fraBillund, København, Aalborg
Afrejse fra Billund
Afrejse fra København
Afrejse fra Aalborg UDSOLGT
06. oktober 2024
Varighed9 dage
12.495 kr. pr. person
RejselederJens Erik Petersen
Afrejse fraBillund, København
Afrejse fra Billund
Afrejse fra København
Paella_iStock-510244381_323-390
32.spanien.vandring-paa-camino-portugues-i-galicien.herobillede.270x333
30.spanien.vandring-paa-camino-portugues-i-galicien.Dag_8.390x323

Rejsen inkluderer

Med i rejsens pris

 • Fly Billund/København – Porto tur/retur inkl. skatter og afgifter
 • Overnatning i dobbeltværelse på mindre, lokale hoteller/pensionater
 • 8 x morgenmad
 • 1 x aftensmad på restaurant i Santiago de Compostela
 • Pilgrimspas til Caminoen
 • Al transport jf. program
 • Transport af bagage fra hotel til hotel
 • Spændende vandreture varierende mellem 19 og 30 km
 • Udflugt til vandfaldet Ezaro og verdens ende i Finisterre
 • Erfaren dansk vandre-guide

Tillæg pr. person

 • Enkeltværelsestillæg kr. 2.295
 • Administrationsgebyr kr. 125

Mød din rejseleder

NÅR REJSEN GÅR TIL SPANIEN

Få styr på pas, visum, vaccinationer, klima & valuta

Når du tager afsted på en rundrejse til Spanien med dansk rejseleder, er der nogle praktiske oplysninger, som du skal have styr på både før, under og efter rejsen. Nedenfor finder du et overblik over al den relevante praktiske information såsom pas- og visumregler, lokale skikke og gode råd til din rejse i Spanien.

 

Dansk_pas
Globus

Tilmeld dig vores
nyhedsbrev

Få inspiration, tilbud og invitationer til rejseevents

Bliv opdateret med de bedste tilbud, nye rejsemål, invitationer til gratis rejseforedrag, rejsetips og spændende indhold fra vores rejseblog.

Nyhedsbrevet udkommer 1-2 gange om ugen – og du kan til enhver tid afmelde dig igen.

Vi ses i din indbakke!