Fra pulserende byliv i Auckland til vulkanske vidundere ved Rotorua. New Zealands nordlige ø er et møde med både kulturel mangfoldighed og enestående natur
Mange begynder New Zealand-eventyret i Auckland, der sammen med hovedstaden Wellington er de to største byer på Nordøen. Selv om New Zealands Nordø er væsentlig tættere befolket end Sydøen, skal man ikke langt uden for bygrænsen, før naturoplevelserne står i kø.
Du behøver ikke at køre mere end 30 km uden for Auckland, og du er i regnskoven i Watakere Ranges med de kæmpemæssige kauritræer gigantiske bregner. Det er også på Nordøen du bedst kommer på sporet af maori-kulturen, kan se de mest farvestrålende termiske områder og opleve verdens måske største koncentration af art deco-bygninger i byen Napier.
Rejseforslag
til New Zealands Nordø
Oplevelser og dagsture
på Nordøen
Sådan bestiller
du en rejse
Ring på 70 22 66 00 eller fortæl
os om jeres drømmerejse her
Fortæl os om din drømmerejse, så tager vi en snak om hvordan vi får drømmen til at gå i opfyldelse
Efter en god snak om dine drømmerejse laver vi en rejseplan, skræddersyet præcis efter dine ønsker
Når rejseplanen er lige efter dine drømme, booker vi rejsen, så du bare skal glæde dig!
Naturkræfter på spil
Newzealænderne er gode til at gøre naturen tilgængelig med afmærkede vandrestier. Det gælder også nationalparken Tongariro, der især er kendt for vandreruten “Tongariro Crossing”. Landskabet med varieret vegetation, smukke søer og varme kilder blev som mange andre landskaber foreviget i “Ringenes Herre”. New Zealands største og mest aktive vulkan er i øvrigt White Island, der knejser 321 m over havet 49 km fra Nordøens kyst.
Kulør på landskaberne
Mange steder på Nordøen kan du få en hilsen fra jordens indre, og en af de behagelige er ved Hot Water Beach på halvøen Coromandel, hvor de varme kilder er lige under sandet. I området omkring Rotorua er der mere kraftfuld termiske aktivitet med kogende mudderhuller, springende gejsere og søer med farver, der overgår den vildeste fantasi. Det termiske område Wai-o-Tapu er det mest farverige, da mange forskellige typer af mineraler giver de mange små “pools” skrappe farver. Det syder og bobler også i Waimangu Volcanic Valley, der opstod i forbindelse med vulkanen Mt Tarraweras voldsomme udbrud i 1886, og som totalt ændrede landskabet. Områdets største gejser, Pohuto, kan du se i udkanten af Rotorua, og den springer villigt 30 m op i luften flere gange om dagen.
Maori-kultur før og nu
Maorierne var de første, der kom til New Zealand, og Rotorua var en af deres første bosættelser. I dag er omkring en femtedel af indbyggerne i byen maorier, og her er det oplagt at opleve en maorifestaften med sang og musik og stifte bekendtskab med maoriernes myter.
I Waintangi nord for Paihia blev der skrevet historie i 1840. Det var året, hvor repræsentanter for den britiske krone indgik en aftale med maorierne – The Treaty of Waitangi – og som betød, at maorierne mistede suverænitet over New Zealand.
Nationalmuseet Te Papa Tongarewa i Wellington fortæller maoriernes historie på en interessant måde. Museet er samtidig et udtryk for New Zealands officielle anerkendelse af maori-kulturen som en ligeværdig kultur. Derfor har landet to officielle sprog – engelsk og maori – og mange stednavne ændres fra engelsk til maori.