Oplev Nordøen

Naturkræfter og Maori-kultur

Fra pulserende byliv i Auckland til vulkanske vidundere ved Rotorua. New Zealands nordlige ø er et møde med både kulturel mangfoldighed og enestående natur

Mange begynder New Zealand-eventyret i Auckland, der sammen med hovedstaden Wellington er de to største byer på Nordøen. Selv om New Zealands Nordø er væsentlig tættere befolket end Sydøen, skal man ikke langt uden for bygrænsen, før naturoplevelserne står i kø.

Du behøver ikke at køre mere end 30 km uden for Auckland, og du er i regnskoven i Watakere Ranges med de kæmpemæssige kauritræer gigantiske bregner. Det er også på Nordøen du bedst kommer på sporet af maori-kulturen, kan se de mest farvestrålende termiske områder og opleve verdens måske største koncentration af art deco-bygninger i byen Napier.

Poor_knights_island
Auckland_iStock_000051013176_Double_333x270

Oplevelser og dagsture
på Nordøen

Sådan bestiller
du en rejse

Ring på 70 22 66 00 eller fortæl

os om jeres drømmerejse her

Group_6553
Group_6554
Group_6555

Fortæl os om din drømmerejse, så tager vi en snak om hvordan vi får drømmen til at gå i opfyldelse

Efter en god snak om dine drømmerejse laver vi en rejseplan, skræddersyet præcis efter dine ønsker

Når rejseplanen er lige efter dine drømme, booker vi rejsen, så du bare skal glæde dig!

Tongariro_NAtional_Park_iStock-847425772
Togariro_National_Park_333x270
Volcanic_White_Island_iStock-937986056_323x390

Naturkræfter på spil

Newzealænderne er gode til at gøre naturen tilgængelig med afmærkede vandrestier. Det gælder også nationalparken Tongariro, der især er kendt for vandreruten “Tongariro Crossing”. Landskabet med varieret vegetation, smukke søer og varme kilder blev som mange andre landskaber foreviget i “Ringenes Herre”. New Zealands største og mest aktive vulkan er i øvrigt White Island, der knejser 321 m over havet 49 km fra Nordøens kyst.

Kulør på landskaberne

Mange steder på Nordøen kan du få en hilsen fra jordens indre, og en af de behagelige er ved Hot Water Beach på halvøen Coromandel, hvor de varme kilder er lige under sandet.  I området omkring Rotorua er der mere kraftfuld termiske aktivitet med kogende mudderhuller, springende gejsere og søer med farver, der overgår den vildeste fantasi. Det termiske område Wai-o-Tapu er det mest farverige, da mange forskellige typer af mineraler giver de mange små “pools” skrappe farver. Det syder og bobler også i Waimangu Volcanic Valley, der opstod i forbindelse med vulkanen Mt Tarraweras voldsomme udbrud i 1886, og som totalt ændrede landskabet. Områdets største gejser, Pohuto, kan du se i udkanten af Rotorua, og den springer villigt 30 m op i luften flere gange om dagen.

Te_Puia_i_Rotorua
Waimangu_Volcanic_Valley_Rotorua_iStock-534890925_333x270
Maorier_i_Rotorua_333x270
155246453

Maori-kultur før og nu

Maorierne var de første, der kom til New Zealand, og Rotorua var en af deres første bosættelser. I dag er omkring en femtedel af indbyggerne i byen maorier, og her er det oplagt at opleve en maorifestaften med sang og musik og stifte bekendtskab med maoriernes myter.

I Waintangi nord for Paihia blev der skrevet historie i 1840. Det var året, hvor repræsentanter for den britiske krone indgik en aftale med maorierne – The Treaty of Waitangi – og som betød, at maorierne mistede suverænitet over New Zealand.

Nationalmuseet Te Papa Tongarewa i Wellington fortæller maoriernes historie på en interessant måde. Museet  er samtidig et udtryk for New Zealands officielle anerkendelse af maori-kulturen som en ligeværdig kultur. Derfor har landet to officielle sprog – engelsk og maori – og mange stednavne ændres fra engelsk til maori.

Online rejseforedrag om New Zealand

Hør rejseekspert Jane Bering Smedsrud fortælle de bedste tips og tricks til oplevelser i New Zealand

Tilmeld dig vores
nyhedsbrev

Få inspiration, tilbud og invitationer til rejseevents

Bliv opdateret med de bedste tilbud, nye rejsemål, invitationer til gratis rejseforedrag, rejsetips og spændende indhold fra vores rejseblog.

Nyhedsbrevet udkommer 1-2 gange om ugen – og du kan til enhver tid afmelde dig igen.

Vi ses i din indbakke!