Mogens Cuber

Rejseleder

Et job som kommunikationsrådgiver i et EU Wildlife program om det truede rovdyr lossen bragte Mogens til Slovenien i 2017. Det blev indfrielsen af en ungdomsdrøm fra Gymnasietiden i Grenå 1982, hvor han med sin samfundssproglige klasse i 3G var i Ljubljana, Slovenien. Bare to år efter Jugoslaviens leder TITO’s død. At der skulle gå 35 år før han igen satte foden på slovensk jord, viser bare, at man aldrig skal opgive sine drømme. Det kræver timing, held og lykke.

Mogens er uddannet fra Danmarks Journalisthøjskole og har som den røde tråd igennem karrieren været optaget af natur og miljø, og samspillet med det der i dag kaldes bæredygtig turisme. Kultur og natur er hinandens modsætninger - og måske har det aldrig været vigtigere at øve sig på at se det som en form for yin og yang. Hans udgangspunkt for næsten alt han har haft med at gøre siden sin barndom på Mols, Ebeltoft, handler om; at vil man forstå naturens kompleksitet er man nødt til at se på kulturen der omgiver den. Og omvendt. Nogle kalder ham for en Ninja, andre naturens muntre søn - allerhelst vil han gerne ses som et åbenhjertigt menneske, med et kristent grundsyn, der bruger sin nysgerrighed til at lære nyt på den livslange dannelses rejse.

Han synger gerne for, elsker at fortælle historier - og læser gerne højt for gæsterne i både bus og omkring bordet.

Han drømmer om at at tage en uddannelse i konflikthåndtering på Nansens Fredscenter i Norge - det må dog vente lidt endnu - for han skal ha’ kæresten fra Zagreb med sig. Ivona Haller er også journalist og med eget kultur TV show på statsradiofonien (HRT), er hun stadig bundet til sit fag og pligter som mor til tvillingerne Jan og Teo.

Siden 1990 med eksamensbeviset fra Journalisthøjskolen i Aarhus har hans motto været; A STORY IS A PROMISE. Det håber han gæsterne hos Viktors Farmor vil sande er en god regel på en rejse sammen. Mogens bor i Skofja Loka, en middelalderby 20 km nordvest for Ljubljana - her driver han, i partnerskab, et lille fint firma, GREENHOUSE2Go der arbejder med EU crossborder projekter, sociale events - samtale og dialogbaserede workshops.

Når der er fred og ingen fare, lytter han til podcastings og har iøvrigt sin egen; GRUMPY old MEN sammen med Igor, der er hans ven og makker i byen.

Hans vildeste oplevelse som eventyrer udenfor Mols må enten være dengang han skældte Fidel Castro ud i Havana til en reception (og slap afsted med det) eller hvalrosfangsten I Thule, hvor de blev fanget ude på isen i en storm i februar måned. Minus 55 grader vistnok. Mogens har set slædehunde flyve gennem luften. Fidel Castro tog det iøvrigt pænt og inviterede ham til at genbesøge Cuba.

Rejseleder i følgende lande:

Montenegro, Kroatien, Serbien, Bosnien-Hercegovina

Mogens_Cuber

Tilmeld dig vores
nyhedsbrev

Få inspiration, tilbud og invitationer til rejseevents

Bliv opdateret med de bedste tilbud, nye rejsemål, invitationer til gratis rejseforedrag, rejsetips og spændende indhold fra vores rejseblog.

Nyhedsbrevet udkommer 1-2 gange om ugen – og du kan til enhver tid afmelde dig igen.

Vi ses i din indbakke!