Jordan - et ørkeneventyr

4,6 UD AF 5

Tag på en fantastisk rejse gennem flere tusinde års historie – fra stenalderen til det moderne Jordan

Jordan står i de store kulturoplevelsers lys og byder på en af verdens ældste civilisationer med mange folkeslag, der har efterladt nogle fantastiske kulturelle rigdomme. Petra, ”Den rosa by”, romernes ruinby i Jerash og korsriddernes imponerende fæstninger er blot nogle af de seværdigheder, vi besøger i dette gæstfrie land.

80 % af Jordan består af ørken, og netop ørkenen har været med til at bevare de mange kulturskatte. Specielt ørkenområdet Wadi Rum i det sydlige Jordan er en stor naturoplevelse, og det liv, som beduinerne lever her, er en slående kontrast til den internationale atmosfære i Amman, hvilket vi oplever, når vi bliver indbudt til te.

På en byrundtur i Amman oplever vi det antikke romerske teater, Herkules-templet, Ummayyade-paladset og Citadellet. Vi har en hel dag i oldtidsbyen Petra, der er hugget direkte ud i klippesiden, som veksler i forskellige rødlige nuancer. Og ved Det Døde Hav får du fornemmelsen af at være fuldstændig vægtløs i det yderst salte hav. Rejsen sluttes af med afslapning ved Det Røde Hav i havne- og badebyen Aqaba.

Oplevelserne er mange, og du er sikker på at komme på et Jordan-eventyr, der vil overgå alle dine forventninger!

Fra kr. 13.995

Den endelige pris afhænger af de specifikke rejsedatoer, hotelværelse osv.

8 dage med dansk rejseleder

Vores rejseledere er specialister og har stor faglig viden inden for hver deres felt, og de er samtidig dygtige formidlere af deres store viden om historie, kultur og natur

Overnatning

Overnatning i dobbeltværelse på gode 3- og 4-stjernede hoteller 

 • Du oplever både Det Døde Hav og Det Røde Hav
 • Du kommer på byrundtur i Amman
 • Der er inkluderet jeepsafari i Wadi Rum-ørkenen
 • Vi bruger en hel dag i Petra og overnatter ved Det Døde Hav
 • Der venter et fascinerende besøg i den tidligere hovedstad og UNESCO-fredede by, Salt
Beskrivelsen af hvad der er på billedet - SEO
Wadi_Rum_kameler_iStock-1452145973_323-390
Kameler_Wadi_Rum_175971478_333-270
Jordan_et_rkeneventyr.Sk_rmbillede_2023-10-05_135835

Dagsprogram

Fold alle dage ud
Dag 1Ankomst til Amman i Jordan

Vi ankommer til Amman om eftermiddagen og kører fra lufthavnen til Ammans centrum, hvor vores hotel ligger.

 

 

Her bor du

Lilac Hotel Amman

  LÆS MERE OM HOTELLET →

 

Måltider inkluderet

 Aftensmad

 

7.jordan.jordan-et-oerkeneventyr.Dag_8.555x450
Dag 2Middelalderfæstningen i Ajloun, den romerske by Jerash, Ammans citadel og romerske teater samt middag på jordansk restaurant

Vi starter en lang og begivenheds dag med at køre nordpå mod de frodige bjergområder nord for Amman.

Vi fortsætter op gennem bjergene til Ajloun, hvor vi skal besøge Ajloun-fæstningen. Fæstningen stammer fra 1100-tallet og blev bygget for at kontrollere vejen mellem Damaskus og Kairo og desuden holde korsriddere i skak.

Fæstningen er en klassisk arabisk fæstning, og fra toppen har man en fantastisk udsigt over Jordandalen og til Det Hellige Land. På en klar dag kan man se helt til Genesareth-søen.

Herefter går turen gennem frodige dale og fyrretræsskove til den yderst velbevarede oldtidsby by Jerash, som Alexander den Store grundlagde, og som romerne senere gjorde til en af de vigtigste byer i det romerske Mellemøsten.

Byen blev genopdaget i 1806 af en tysk opdagelsesrejsende, og 70 år senere startede udgravningerne. Vi vandrer gennem søjlegange, ser templer og amfiteatre, og står midt på byens store ovale plads. I byen får man et unikt indblik i det romerske liv.

Fra Jerash kører vi tilbage til Amman, hvor vi går en tur i bydelen nedenfor citadellet. Her blander ruiner fra romertiden sig med 100-årige bygninger, hvilket især er tydeligt i området omkring det gamle amfiteater.

I byens centrum ligger fæstningsanlægget Ammam Citadel, hvor der har boet mennesker siden stenalderen. Her ser vi levn fra perioden, og hvordan der er blevet bygget kontinuerligt i området frem til i dag.

Vi ser Herkules-templet og det imponerende Umayyad-palads fra år 730. Paladset henligger i dag i ruiner, men man får en klar forestilling om, hvor prægtigt det engang var. Fra citadellet er der en flot udsigt over byen, direkte ned over det romerske teater, og man kan tydeligt se, hvordan det er hugget ud i klipperne.

Det romerske teater havde plads til 6.000 tilskuere, og sæderækkerne var dengang inddelt i sektioner – til de fornemme familier, til militærpersoner og til den almindelige befolkning bagerst. Vi går indenfor i det store romerske teater, inden vi begiver os videre rundt i byen, hvor vi bl.a. skal indsnuse atmosfæren på et frugtmarked.

Vi spiser middag på en god, lokal jordansk restaurant, hvor vi smager på klassiske arabiske retter. Efter middagen kører vi tilbage til hotellet.

 

 

Her bor du

Lilac Hotel Amman

 LÆS MERE OM HOTELLET →

 

Måltider inkluderet

Morgenmad  Aftensmad

 

3.jordan.jordan-et-oerkeneventyr.Dag_2.555x450
Jerash_177025809_333-270
Jerash_i_Jordan_323-390
1.jordan..270x333
Dag 3Den smukke gamle hovedstad Salt, Jesus' dåbsplads ved Jordan-floden og Det Døde Hav

Fra Amman bevæger vi os gennem bjergene til byen Salt.

Den UNESCO-fredet by ligger klemt inde i en dal mellem klipperne. Under ottomanerne var Salt Jordans administrative hovedstad, og som en konsekvens af dette, er Salt et levende museum af ottomanske bygninger. Salt var desuden den vigtigste handelsby i området og var bindeled mellem de østlige områder og Middelhavet.

Salt er en af Jordans uopdagede perler, og vi går en tur i byen og ser på dagliglivet og de prægtige ottomanske bygninger.

Fra Salt kører vi gennem bjergene til Jordan-dalen og mod Jordan-floden.

I den nordlige ende af Det Døde Hav har Jordan-floden sit udløb, og det var i floden ved dette område, at Jesus blev døbt af Johannes Døberen. Vi besøger stedet, hvor Jesus ifølge traditionen blev døbt, og der er mulighed for at dyppe tæerne i Jordan-floden. I horisonten kan vi også se en af verdens ældste byer, Jeriko, som ligger på Vestbredden.

Fra Jesus dåbsplads kører vi til vores hotel ved Det Døde Hav. Her vil der være mulighed for at bade i Det Døde Hav og mærke vægtløsheden i det saltholdige vand.

 

 

 

Her bor du

Grand East Hotel

 LÆS MERE OM HOTELLET →

 

Måltider inkluderet

Morgenmad    Aftensmad

 

1.jordan.jordan-et-oerkeneventyr.Dag_3.555x450
3.jordan..270x333
Dag 4Morgen ved Det Døde Hav, Nebo-bjerget, Madaba og korsridderfæstningen Kerak

Bjergene på Det Døde Havs vestlige bred oplyses af dagens første solstråler. Om morgenen vil der være tid til en dukkert i Det Døde Hav, inden vi fortsætter rejsen.

I bjergområdet ovenfor Det Døde hav ligger Nebo-bjerget, som var stedet, hvor Moses ifølge Det Gamle Testamente skuede ud over ”det forjættede land”.

Fra udkigpunktet ser man ud over Jordan-dalen, Det Døde Hav og Jeriko, og i klart vejr kan man se kirkespirene på Oliebjerget i Jerusalem. I dag ligger en stor katedral fra år 393 på bjerget, og der er et museum, der udstiller de prægtige mosaikker fra områdets antikke kirker.

Vi fortsætter til mosaikkernes by Madaba, som også er nævnt i bibelen. I Madaba findes et stort antal kirker, og der bor omkring 30 % kristne i byen i dag.

Vi kigger indenfor i Skt. Georgs-kirken med det verdenskendte mosaik-kort, der består af to millioner farvede sten. Kortet viser alle de store hellige, kristne steder omkring Middelhavet, og kortet har haft afgørende betydning for at forstå, hvordan Jerusalem så ud efter byens ødelæggelse og genopbygning i år 70.

Vi fortsætter ad den gamle kongevej, der løber gennem det jordanske højlands slugter. Vejen blev oprindeligt anlagt af romerne som et vigtigt led i deres netværk af veje i Mellemøsten.

I Kerak skal vi se den imponerende korsridderfæstning, der ligger på en høj midt i den gamle bydel. Kerak var den største borg i korsridderstaten og kontrollerede karavanevejene i ørkenen, kongevejen og passagen til Jordandalen og vejen til Jerusalem.

Borgen stammer fra-1100 tallet og blev efter muslimernes erobring først ombygget af de egyptiske mamlukker og senere af osmanerne.

Vi kører via ørkenvejen til Petra, hvor vi overnatter. Om aftenen spiser vi middag på ægte jordansk manér hos en lokal familie i Petra.

 

 

Her bor du

Petra Sella Hotel

 LÆS MERE OM HOTELLET →

 

Måltider inkluderet

Morgenmad   Aftensmad

 

8.jordan.jordan-et-oerkeneventyr.Dag_4.555x450
4.jordan.jordan-et-oerkeneventyr.Dag_4.270x333
Dag 5Heldagsudflugt til oldtidsbyen Petra

Glemt af omverdenen, slettet fra landkortet, sagnomspunden og med en historie, der strækker sig langt tilbage i tiden, er Petra en af verdens vigtigste og mest betagende kulturskatte.

I 1812 hørte den schweiziske eventyrer Johann Burckhardt myten om en forsvunden by, og efter at have forhandlet med de lokale beduinstammer red Burckhardt med sin guide gennem den hemmelige vej ”El Siq” og ankom til den rosarøde by Petra. Handelsfolket nabatæerne, der kontrollerede handlen i Arabien, bosatte sig i området i år 312 f.Kr., og det var fra det tidspunkt, at byen udviklede sig til det, vi ser i dag.

Vi bruger hele dagen i Petra. Vi starter heldagsturen i Petra tidligt om morgenen, for at nyde formiddagssolen skinne på “Treasury” og så vi undgå varmen sidst på eftermiddagen. Her besøger vi  Petra Museum, hvor vi dykker ned i den spændende historie om den forsvundne by i ørkenen. Her fremvises arkæologiske artefakter, der giver os indblik i nabatæernes grundlæggelse af byen, deres civilisation, storhed samt fald.

Tanket op på viden om klippebyen Petra, går vi gennem den smalle kløft ”El Siq”, ser al-Khazne (skatkammeret), de kongelige grave og Petras centrum. Området er enormt, og vi kommer til at gå en del, men vi tager os god tid.

Hvis man ønsker det, kan man efter den guidede tur fortsætte med at udforske området på egen hånd.

Vi overnatter i Petra.

OBS! 

Det anbefales at medbringe gode sko eller vandrestøvler til udflugten i Petra. Turen egner sig ikke for gangbesværede.

 

Her bor du

Petra Sella Hotel

 LÆS MERE OM HOTELLET →

 

Måltider inkluderet

Morgenmad    Aftensmad

 

10.jordan.jordan-et-oerkeneventyr.Dag_5.555x450
11.jordan.jordan-et-oerkeneventyr.Dag_5.270x333
Dag 6Lille Petra, Wadi Rum-ørkenen, te hos beduin og Aqaba

Nabatæerne byggede i bjergene omkring Petra – et af de steder er Lille Petra. Lille Petra var en karavanestation, og der findes rum og templer, som er indhugget i klipperne. Det var også her i området, at man begyndte at dyrke agerbrug flere tusind år før nabatæerne kom til området.

Fra Lille Petra går turen via den gamle kongevej til Wadi Rum, som er et naturbeskyttet ørkenområde med farverige, forrevne klipper. Vind og vejr har eroderet de lodrette klipper, der er op til 1.000 m høje. Det fascinerende og næsten endeløse ørkenområde opleves på en tur i åbne firehjulstrukne jeeps, og du vil helt sikkert blive overrasket over den skønhed, der gemmer sig i ørkenen.

Trods de golde omgivelser har flere folkeslag siden forhistorisk tid holdt til her, og vi ser bl.a. nogle af de inskriptioner, de har efterladt, og så bliver vi inviteret til te hos en beduin. Storfilmen ”Lawrence of Arabia” blev blandt andet optaget her i Wadi Rum.

Fra ørkenens tomhed og stilhed kører vi til havne- og badebyen Aqaba. Her går vi en tur langs vandet og kommer blandt andet  forbi Aqabas lille bazarområde, hvor der kan gøres gode handler. Aqaba er i hele Jordan kendt for de mange handlende, der sælger nødder – alt fra pistachienødder til valnødder.

Efter en oplevelsesrig dag i ørkenen spiser vi om aftenen middag på en lokal restaurant i Aqaba.

 

 

Her bor du

Grand Tala Bay Resort Aqaba

 LÆS MERE OM HOTELLET →

 

Måltider inkluderet

Morgenmad    Aftensmad

 

6.jordan.jordan-et-oerkeneventyr.Dag_6.555x450
Wadi_Rum_491962001_333-270
Dag 7Dag til fri disposition i Aqaba

Dagen er til fri disposition.

Her har du rig mulighed for at slappe af ved en af hotellets swimmingpools eller gå en tur på hotellets private strand, der ligger langs Det Røde Hav.

Hvis du vil bruge dagen på at udforske Aqaba, kan du med fordel tage en tur ind til byen og se nærmere på den lille bazar og byens andre seværdigheder.

 

Her bor du

Grand Tala Bay Resort Aqaba

 LÆS MERE OM HOTELLET →

 

Måltider inkluderet

Morgenmad    Aftensmad

 

Der_R_de_Hav_iStock-1222269073_450-555
Dag 8Ørkenmotorvej til Amman og hjemrejse

Efter morgenmaden kører vi ad ørkenmotorvejen til Amman. Turen tager ca. 4 timer, og vi gør ophold undervejs. I Amman slutter vi vores ørkeneventyr, og ud på eftermiddagen flyver vi tilbage mod Danmark med kufferten fuld af jordanske rejseminder.

 

Måltider inkluderet

Morgenmad

 

 

Amman

Afrejsedatoer

Afrejse dato
Varighed
Pris pr. person
Rejseleder
Afrejse fra
20. april 2025
Varighed8 dage
13.995 kr. pr. person
RejselederOle Thomsen
Afrejse fraKøbenhavn
Afrejse fra København
Lille_Petra_iStock_97377245_LARGE_450-555
Wadi_Rum_476290031_333-270
Jordansk_mad_iStock-518222889_323-390

Rejsen inkluderer

Med i rejsens pris

 • Flyrejse inkl. skatter og afgifter – se flytider og rejseplan under den pågældende afgang
 • Overnatning i dobbeltværelse på gode 3- og 4-stjernede hoteller samt afslutning på 4-stjernet resort ved Det Døde Hav
 • 7 x morgenmad og 7 x aftensmad (bl.a. velkomstmiddag på en lokal restaurant, med klassiske arabiske retter)
 • Al transport og udflugter inkl. entréer jf. program (samlet værdi af entréer kr. 740)
 • Heldagsudflugt i oldtidsbyen Petra
 • Overnatning ved Det Døde Hav
 • Strandhåndklæder udleveres ved Det Døde Hav 
 • Wadi Rum-ørkenen med jeeptur
 • Spadseretur i Jordans gamle hovedstad og UNESCO-fredet by, Salt
 • Udflugt til den romerske ruinby Jerash
 • Det romerske amfiteater og citadellet i Amman
 • Besøg i korsridderfæstningen Karak
 • Kørsel gennem Jordandalen
 • Jesus dåbssted ved Jordanfloden
 • Sankt Jørgen-kirken i Madaba med Madaba-mosaikken
 • Udkig fra Nebo-bjerget over Jordandalen og Det Døde Hav
 • Den gamle Ajloun-fæstning
 • Lokal engelsktalende guide
 • Dansk rejseleder
 • Visum til Jordan

Tillæg pr. person

 • Enkeltværelsestillæg kr. 2.095
 • Administrationsgebyr kr. 125

Mød din rejseleder

NÅR REJSEN GÅR TIL JORDAN

Få styr på pas, visum, vaccinationer, klima & valuta

Når du tager afsted på en rundrejse til Jordan med dansk rejseleder, er der nogle praktiske oplysninger, som du skal have styr på både før, under og efter rejsen. Nedenfor finder du et overblik over al den relevante praktiske information såsom pas- og visumregler, lokale skikke og gode råd til din rejse i Jordan.

 

Dansk_pas
Globus

Tilmeld dig vores
nyhedsbrev

Få inspiration, tilbud og invitationer til rejseevents

Bliv opdateret med de bedste tilbud, nye rejsemål, invitationer til gratis rejseforedrag, rejsetips og spændende indhold fra vores rejseblog.

Nyhedsbrevet udkommer 1-2 gange om ugen – og du kan til enhver tid afmelde dig igen.

Vi ses i din indbakke!