Det bedste af Nordnorge - Nordkap, Lofoten og Lapland

4,2 UD AF 5

En skøn blanding af det bedste af Nordnorge

På toppen af Europa får du en oplevelse udover det sædvanlige, når du møder landskabets storhed, den særegne kultur og det forunderlige lys, der dominerer i sommerhalvåret, hvor solen aldrig går helt ned.

Vi flyver nemt og bekvemt til Alta og sparer derved den lange køretur fra det sydlige Norge, så vi har mere tid til at fordybe os i de mange oplevelser og højdepunkter, der venter os.

Lige fra dag ét lader vi os tryllebinde, når vi besøger den majestætiske kæmpeklippe Nordkap. Her mødes Atlanterhavet og Ishavet i et isende koldt brus, imens midnatssolen funkler og den stride blæst gør kinderne røde.

Nordkap er en oplevelse ud over det sædvanlige, da det ligger så langt mod nord, som man kan komme på det europæiske fastland. Stedet har en helt særlig atmosfære, da det var samernes kraftcenter længe før rejsende begyndte at valfarte hertil.

Ud over det storslåede møde med Nordkap er rundrejsen spækket med store naturoplevelser. Rejsen til Finnmarken er en rejse til kanten af civilisationen. Her er højt til himlen og vidtstrakte tundraområder med flokke af rensdyr.

Samernes historie spiller også en stor rolle på denne rejse. Vi oplever samernes og renernes land, Lapland, samernes ‘hovedstad’ Karasjok og den arktiske hovedstad, Tromsø, med den smukke ishavskatedral.

Vi kommer til stedet, der er kåret som verdens smukkeste ørige, Lofoten, hvor der bliver god tid til at nyde fjeldlandskaberne og til at gå på opdagelse i de små idylliske fiskevær med de maleriske røde og gule træhuse og tørrede fisk der hænger i solen.

Vi tager også med på den smukke togrejse fra Narvik til det naturskønne svenske laplandsområde Abisko, hvor vi skal ud og vandre, og vi skal naturligvis også skåle i en iskold drink på det berømte ishotel i Jukkasjärvi.

Den endelige pris afhænger af de specifikke rejsedatoer, hotelværelse osv.

8 dage med dansk rejseleder

Vores rejseledere er specialister og har stor faglig viden inden for hver deres felt, og de er samtidig dygtige formidlere af deres store viden om historie, kultur og natur

Overnatning

Overnatning i dobbeltværelse på godt beliggende 3-stjernede hoteller

 • Vi flyver fra både Billund og København
 • En unik rejse inkl. helleristningerne i Alta
 • Inklusive den spektakulære togrejse fra Narvik til Abisko
 • Du får et certifikat på, at du har besøgt Europas nordligste punkt
 • Iskolde forfriskninger på det berømte Icehotel
Beskrivelsen af hvad der er på billedet - SEO
Nordkap_iStock-543177740_323-390
Nordkap_iStock-518203753_323-390
Det_bedste_af_Nordnorge.Sk_rmbillede_2023-10-10_111601

Dagsprogram

Fold alle dage ud
Dag 1Fly fra Danmark til Alta. Videre til Honningsvåg og besøg på Nordkapp-plateauet

Velkommen til Nordnorge. Vi ankommer i Alta lufthavn om eftermiddagen og kører dernæst videre nordpå langs Porsangerfjorden til øen Magerøya, hvor Nordkapp-plateauet ligger. Den smukke køretur fører os til hovedbyen Honningsvåg, hvor vi skal overnatte.

Efter ankomst til hotellet spiser vi en dejlig velkomstmiddag og tager derefter hul på et af rejsens mange højdepunkter, Nordkap, der ligger 370 m over havet. Sommersolen går ikke ned fra midten af maj til slutningen af juli, og hvis vi er heldige, kan vi nyde midnatssolens stråler over Barentshavet. Når det gælder vejret, er der heller ikke her på toppen af Europa nogen garantier, men vi krydser fingre for en dansende midnatssol.

Nordkapp-hallen (besøgscenter) er bygget ind i selve Nordkapp-klippen, og det er herfra muligt at nyde sceneriet tæt på i al slags vejr. Efter midnat kører vi tilbage til hotellet.

 

Bemærk venligst!
Bemærk, at vi på nogle afgange benytter Hotel Arran Nordkapp. Hotellet er af samme standard og ligger med en flot udsigt over bugten.

 

Her bor du

Honningsvåg Scandic Nordkapp

LÆS MERE OM HOTELLET →

 

Måltider inkluderet

✓ Velkomstmiddag

 

23.norge.det-bedste-af-nordnorge-nordkap-lofoten-og-lapland.Dag_1.555x450
26.norge.det-bedste-af-nordnorge-nordkap-lofoten-og-lapland.Dag_1.270x333
Dag 2Via Finnmarken og små færgelejer til ”Nordens Paris”, Tromsø

Vi forlader Honningsvåg og kører mod dagens mål, Tromsø. Selve køreturen i dag er et højdepunkt i sig selv, men også en lang dag i bussen med tidlig afgang og vi er først fremme til aften. Dagens tur går gennem noget af Nordnorges mest enestående natur. Vi kører gennem Finnmarken, hvor vi ser de smukkeste bugter og vidtstrakte naturområder. Fra Olderdalen tager vi den lille færge til Lyngseidet og derefter endnu en færge fra Svensby til Breivikeidet.

Om aftenen ankommer vi til Tromsø, der også bliver kaldt ”Porten til Ishavet” eller ”Nordens Paris”. Efter ankomst spiser vi aftensmad på hotellet.

 

Her bor du

Quality Hotel Saga, Tromsø

LÆS MERE OM HOTELLET →

 

Måltider inkluderet

Morgenmad   Aftensmad

 

1.norge.det-bedste-af-nordnorge-nordkap-lofoten-og-lapland.Dag_2.555x450
5.norge.det-bedste-af-nordnorge-nordkap-lofoten-og-lapland.Dag_2.270x333
Dag 3Til verdens smukkeste ørige, Lofoten, og charmerende Svolvær

Dagen byder på en skøn køretur fra Tromsø til det der er kåret som ”verdens smukkeste ørige”, Lofoten. Undervejs kører vi langs med Målselva, som er en af Norges bedste lakseelve. Elven er 84 km lang med en laksetrappe på halvvejen, der sørger for, at laksen kommer op i den øvre del af elven.

Vi passerer også Bardufoss, et af de områder i verden med den tætteste elgbestand og mon ikke der også er en chance for, at vi møder et par stykker af dem på vores vej. Vi oplever Vesterålens typiske storslåede natur og kan ane de savtakkede bjergkamme i horisonten, som rækker ud i havet som en tunge.

Vores mål på Lofoten er Svolvær. Svolvær er porten til Lofoten, og nogle siger, at det er det smukkeste sted i det nordlige Norge. Her kommer kuttere langvejs fra for at deltage i fiskeriet efter torsk. Her finder vi de små røde og gule træhuse, mågeskrig og en umiskendelig lugt af tørfisk. Lyset i Svolvær kan sammenlignes med lyset over Skagen, og byen har fået tilnavnet kunstnernes by, fordi kunstnere fascineres og tiltrækkes af det – og af byens farverige liv.

Ved ankomst til Lofoten bliver der lidt tid på egen hånd til at se nærmere på byen.

 

Bemærk venligst!
På nogle afgange bor vi på Hotel Thon Lofoten. Hotellet er af samme standard og ligger med en flot udsigt over bugten.

 

Her bor du

Hotel Scandic Svolvær

LÆS MERE OM HOTELLET →

 

Måltider inkluderet

Morgenmad   Aftensmad

 

6.norge.det-bedste-af-nordnorge-nordkap-lofoten-og-lapland.Dag_3.555x450
21.norge.det-bedste-af-nordnorge-nordkap-lofoten-og-lapland.Dag_3.270x333
Dag 4En eventyrlig dag på Lofoten med besøg i hyggelige "fiskevær" og videre til Narvik

Maleriske træhuse i rødt og gult, tørrede fisk på stativer i lange rækker og fjelde med spidser tinder. Læg hertil en ubeskrivelig ren luft, og scenen er sat til en skøn dag med oplevelser på Lofoten, så husk at medbringe dit kamera, så du senere kan mindes alle dagens smukke øjeblikke og scenerier.

Vi tager turen ud til Atlanterhavets kyst, hvor nærmeste nabo mod vest er det østlige Grønland. Uanset vejret er det altid en spændende oplevelse at stå med det store havområde foran sig og de store fjelde i ryggen. Vi kigger på spændende kunstværker i landskabet og besøger flere af de små “fiskevær”, som er benævnelsen for et lille fiskerleje.

Vi besøger Nusfjord, hvor den lille fiskerlandsby i dag nærmest er et stort museum. Byen var Norges bidrag til Arkitekturbevaringsåret i 1975 og er med sit karakteristiske udseende stadig virkelig et besøg værd. Nusfjord kan prale af en gammeldags landsbybutik med en hyggelig lille café og et tilstødende værksted, hvor der fremstilles torskeleverolie, samt et savværk og en smedje.

Selv om det er nye tider for fiskeriet, har den lille fiskerlandsby, Henningsvær, stadig noget autentisk over sig. Byen kan kun nås via to broer, og den er kendt for sin unikke foldboldbane, da den er omringet af vand. Vi nyder atmosfæren ved havnen, hvor stress og jag ikke ser ud til at være en del af hverdagen. Herefter skal vi videre til en anden gammel fiskerlandsby, Reine, hvor vi vil opleve de små røde fiskehuse.

Sidste på dagen fortsætter vi turen til Narvik, hvor vi spiser middag og overnatter. På vej dertil hører vi lidt om Narviks historie, da byen var centrum for begivenhederne i de første krigsdage, og vi hører også om de allieredes forsøg på at sikre byen og området.

 

Her bor du

Quality Hotel Grand Royal

 

LÆS MERE OM HOTELLET →

Måltider inkluderet

Morgenmad   Aftensmad

 

16.norge.det-bedste-af-nordnorge-nordkap-lofoten-og-lapland.Dag_4.555x450
19.norge.det-bedste-af-nordnorge-nordkap-lofoten-og-lapland.Dag_4.270x333
Dag 5Spektakulær togrejse til Abisko i Sverige, vandretur i nationalpark, besøg på det verdensberømte Icehotel og videre til Kiruna

Vi starter vores dag med en betagende togrejse ad den naturskønne rute fra Narvik til Abisko i Sverige. Fremme ved Abisko er der mulighed for en lettere vandretur på ca. 1,5 time i Abisko Nationalpark. Parken er 7.700 hektar og byder på ren nordisk natur.

Efter vandreturen kan du slappe af i bussen, når vi fortsætter til Jukkasjärvi, hvor besøger det verdensberømte hotel bygget ud af is, Icehotel. I mange år har Icehotel kun eksisteret i de kolde perioder, men nu kan det opleves året rundt og det ligner ikke noget andet hotel i verden. Indendørstemperaturen er indstillet til konstant at være minus fem grader, og køleanlægget, der sørger for, at hotellet forbliver køligt sommeren over, drives af energi fra solpaneler.

Vi nyder en iskold drink, mens vi beundrer de usædvanlige isskulpturer. Efter denne kolde sommeroplevelse fortsætter vi vores tur til den nordligste by i Sverige, Kiruna. Kiruna er en gammel mineby, der har eksisteret i mere end 100 år. Her findes verdens største underjordiske jernmine. Her går vi en tur i byen, hvor samerne har levet i årtusinder. Den gamle mineby er godt i gang med at flytte til et nyt område.

 

Her bor du

Hotel Scandic Kiruna

LÆS MERE OM HOTELLET →

 

Måltider inkluderet

Morgenmad   Aftensmad

 

18.norge.det-bedste-af-nordnorge-nordkap-lofoten-og-lapland.Dag_5.555x450
8.norge.det-bedste-af-nordnorge-nordkap-lofoten-og-lapland.Dag_5.270x333
Dag 6Naturskønne Lapland og en dag i samernes tegn i Karasjok

Dagen i dag står i samernes tegn, når vi kører gennem det nordfinske Lapland tilbage til Nordnorge og til byen Karasjok, hvor der lever omkring 45.000 samer. I en periode var samernes eksistens truet, men nu gør lovgivningen og en ændret holdning i samfundet det muligt for samerne at bevare deres identitet.

Karasjok er en af de fineste samer-byer i Norge. Det er samernes ”hovedstad”, og ca. 90 % af indbyggerne er samer. Vi besøger museet med ”De Samiske Samlinger”, hvor over 5.000 genstande fremvises og repræsenterer den samiske kultur. Vi får også et kig ind i byens ’nye’ kirke fra 1959, hvor der prædikes og synges salmer på både norsk og samisk. Byens oprindelige kirke var fra 1862, men den brændte til jorden efter bombardementerne under 2. verdenskrig i 1944.

Om aftenen spiser vi middag på hotellet.

 

Her bor du

Scandic Karasjok

LÆS MERE OM HOTELLET →

 

Måltider inkluderet

Morgenmad   Aftensmad

 

4.norge.det-bedste-af-nordnorge-nordkap-lofoten-og-lapland.Dag_6.555x450
25.norge.det-bedste-af-nordnorge-nordkap-lofoten-og-lapland.Dag_6.270x333
Dag 7Porsangerfjorden og videre til Alta

Turen er ved at lakke mod enden, og vi sætter kursen tværs over landet tilbage mod Alta. Undervejs mødes vi ikke mange mennesker bortset fra de farverige samere og deres rensdyrflokke. Vi passerer den maleriske  Porsangerfjord og ankommer til Alta, hvor vi besøger Alta Museum, som er hjem for de berømte helleristninger, der er så gamle som 7.000-2.000 år.

Om aftenen spiser vi middag på hotellet og fordøjer rejsens mange indtryk inden hjemrejsen i morgen.

 

Bemærk venligst!

Pga. pladssituationen kan vi på enkelte afgange overnatte på hotellet Thon Alta, som er af tilsvarende standard.

 

Her bor du

Scandic Alta

LÆS MERE OM HOTELLET →

 

Måltider inkluderet

Morgenmad   Aftensmad

 

3.norge.det-bedste-af-nordnorge-nordkap-lofoten-og-lapland.Dag_7.555x450
14.norge.det-bedste-af-nordnorge-nordkap-lofoten-og-lapland.Dag_7.270x333
Dag 8Hjemrejse fra Alta

Efter morgenmaden kører vil til lufthavnen i Alta og flyver hjem til Danmark. På nogle af afgangene kan der være tidlig afrejse.

 

 

Her bor du

Scandic Alta

LÆS MERE OM HOTELLET →

 

Måltider inkluderet

Morgenmad

 

13.norge.det-bedste-af-nordnorge-nordkap-lofoten-og-lapland.Dag_8.555x450

Afrejsedatoer

Der er desværre ikke flere afgange lige nu – hold øje med siden eller kontakt os på [email protected] eller 70 22 66 00 .

De nye datoer bliver også annonceret i vores nyhedsbrev, så hvis du ikke allerede er tilmeldt, er det en god ide at melde dig til her .

Design_uden_navn_12_
Tog_og_g_rd_i_landskab_ved_Voss_iStock-1169497970_333-270
1.norge..390x323

Rejsen inkluderer

Med i rejsens pris

 • Flyrejse inkl. skatter og afgifter – se flytider og rejseplan under den pågældende afgang
 • Færge fra Olderdalen til Lyngseidet og fra Svensby til Breivikeidet
 • Togrejse på den naturskønne rute fra Narvik i Norge til Abisko i Sverige
 • Overnatning i dobbeltværelse på 3-stjernede hoteller
 • 7 x morgenmad og 7 x aftensmad
 • Al transport og udflugter jf. program
 • Entré til Nordkaphallen og Nordkapcertifikat
 • Oplevelser på Lofoten med besøg i små fiskevær
 • Vandretur i Abisko Nationalpark i Nordsverige
 • Besøg og en drink på det berømte ishotel i Jukkasjärvi
 • Besøg på museet i Karasjok med ”De Samiske Samlinger ”
 • Dansk rejseleder

Tillæg pr. person

 • Enkeltværelse 3.375 kr.
 • Administrationsgebyr 125 kr.
 • Fast plads i bussen 120 kr.

Mød din rejseleder

NÅR REJSEN GÅR TIL NORGE

Få styr på pas, visum, vaccinationer, klima & valuta

Når du tager afsted på en rundrejse til Norge med dansk rejseleder, er der nogle praktiske oplysninger, som du skal have styr på både før, under og efter rejsen. Nedenfor finder du et overblik over al den relevante praktiske information såsom pas- og visumregler, lokale skikke og gode råd til din rejse i Norge.

 

Dansk_pas
Globus

Tilmeld dig vores
nyhedsbrev

Få inspiration, tilbud og invitationer til rejseevents

Bliv opdateret med de bedste tilbud, nye rejsemål, invitationer til gratis rejseforedrag, rejsetips og spændende indhold fra vores rejseblog.

Nyhedsbrevet udkommer 1-2 gange om ugen – og du kan til enhver tid afmelde dig igen.

Vi ses i din indbakke!