Nordspanien & Sydfrankrigs kulturskatte

 4,4 UD AF 5

Store kulturbyer, summende folkeliv og bjergtagende natur

Kom med på en rundrejse i Nordspanien og Sydfrankrig, der har det hele! Nordspanien og Sydfrankrigs kulturskatte er en rejse gennem stolt historie og summende folkeliv. Rejs med til smuk og dramatisk natur i Pyrenæerne, og for foden af Europas smukkeste bjergkæde venter besøg i charmerende franske landsbyer og den hellige mirakelby Lourdes. 

Når du rejser til Spanien vil du opleve, at kulturen spænder vidt i det store, komplekse land, der også kan bryste sig af sit rustikke køkken med blandet andet lækker tapas, som du selvfølgelig får fornøjelsen af.

Glæd dig også til de nordspanske regioner Aragonien, Baskerlandet og Catalonien, der er præget af kreativitet, fremsyn og en rig kulturhistorie, der stammer helt tilbage fra de gamle romere.

I Zaragoza, Bilbao og Barcelonas gamle bydele mærker vi historiens vingesus blandt barokke basilikaer og velbevarede middelaldergader. Og vi bringes frem til den sprudlende nutid blandt Guggenheim-museets moderne kunstværker i Bilbao og Gaudís storslåede arkitektur i Barcelonas bybillede.

I Frankrig fornemmer du hurtigt, at historien og kristendommen betyder meget for franskmændene. Især i Lourdes hersker der en helt særlig stemning, da det eftersigende var her Jomfru Maria åbenbarede sig for første gang.

I Lourdes venter der en ikke helt almindelig oplevelse, når vi om aftenen skal overvære et imponerende fakkeloptog fra Esplanaden til Basilikaen. Her fornemmes virkelig den helt specielle stemning, der hersker i Lourdes blandt pilgrimmene.

Fra kr. 14.995

Den endelige pris afhænger af de specifikke rejsedatoer, hotelværelse osv.

10 dages rundrejse med dansk rejseleder

Vores rejseledere er specialister og har stor faglig viden inden for hver deres felt, og de er samtidig dygtige formidlere af deres store viden om historie, kultur og natur

Overnatning

Overnatning i dobbeltværelse på gode 3- og 4-stjernede hoteller

 • Danmarks eneste rundrejse i Nordspanien og Sydfrankrig med netop denne kombination af  unikke oplevelser 
 • Smuk natur og det enestående Guggenheim museum i Baskerlandet
 • Vingårdsbesøg med cavasmagning
 • Sagrada Familia, sagnomspundne klostre og historiske pilgrimsbyer
 • Inklusive alle entreer, så vi undgår de lange køer
Beskrivelsen af hvad der er på billedet - SEO
San-Sebastian-Kursaal-bridge---323x390
Bjerge_Frankrig_Vosges_iStock-1066508604_323-390
Nordspanien_og_Sydfrankrigs_kulturskatte.Sk_rmbillede_2023-10-06_114502

Dagsprogram

Fold alle dage ud
Dag 1Ankomst til Girona

Girona er den største by i det nordlige Catalonien og er et skatkammer af museer, gotiske kirker og en fantastisk historie. De brostensbelagte gader i byens middelaldercentrum og de omkransende bymure gør byen til en unik oplevelse i det nordlige Spanien.

På de afgange hvor grupperne fra Billund og København ankommer forskudt, vil den første gruppe blive kørt til kystbyen Castelldefels, hvor der er tid til frokost og en gåtur, og hvis vejret tillader det, er der mulighed for at bade.

Herefter kører vi i lufthavnen og henter den resterende del af gruppen og kører sammen til Girona.

 

 

Her bor du

Hotel  Doubletree By Hilton Girona

  LÆS MERE OM HOTELLET →

 

Måltider inkluderet

 

 

3.nordspanien-og-sydfrankrigs-kulturskatte.Dag_1.555x450
14.nordspanien-og-sydfrankrigs-kulturskatte.Dag_1.270x333
Dag 2Byvandring i Girona, middelalderbyen Besalú og gennem Pyrenæerne til Andorra

Vi starter vores rejse i Nordspanien med en byvandring i Gironas gamle bydel. Girona ligger ved Onyar-floden og har siden romertiden spillet en vigtig historisk rolle. Girona lå på den romerske vej ”Via Augusta” der løb fra den andalusiske Atlanterhavskyst til Pyrenæerne.

Gironas gamle bydel er yderst charmerende, og på vores byvandring får vi historien om byen, ser byens katedral og det gamle jødiske kvarter. Efter byvandringen vil der være lidt tid på egen hånd, inden vi går tilbage til hotellet og kører mod middelalderperlen Besalú.

Besalú er en af Cataloniens bedst bevarede middelalderbyer og udgør et smukt og idyllisk stop på vejen mod Pyrenæerne. Byens vartegn er Pont Fortificat (“den befæstede bro”) fra 1100-tallet. Broen leder ind i den gamle middelalderbydels labyrint af brolagte stræder, små pladser og middelalderbygninger.

Besalú bærer præg af Spaniens historie og har gennem tidens løb været kontrolleret af romere, visigother og muslimer og var for en kort bemærkning et selvstyrende grevskab, inden byen kom under Barcelonas kontrol i 1111. Vi starter med at gå over broen ind i den gamle bydel og går en lille byvandring, inden der er tid på egen hånd. Efter besøget i Besalú begynder vi vores tur gennem Pyrenæerne mod Andorra.

Pyrenæerne er en over 400 km lang bjergkæde, der strækker sig fra Middelhavet til Biscayen og udgør den naturlige grænse mellem Frankrig og Spanien. Lige midt i hjertet af bjergene ligger det lille fyrstedømme Andorra og putter sig.

Det toldfrie Andorra er Europas ældste stat og et af de mindste europæiske lande med cirka 86.000 indbyggere forsamlet på et naturskønt, bjergrigt areal, der omtrentligt svarer til Falsters størrelse. Vi kører til hovedstaden i Andorra, Andorra la Vella, hvor vi bor på et centralt hotel. Vi ankommer til hotellet sidst på eftermiddagen, og der vil være tid til at gå en tur på Andorras gågade, inden vi spiser aftensmad på hotellet.

 

 

Her bor du

Hotel Panorama

 LÆS MERE OM HOTELLET →

 

Måltider inkluderet

Morgenmad   Aftensmad

 

4.nordspanien-og-sydfrankrigs-kulturskatte.Dag_2.555x450
7.nordspanien-og-sydfrankrigs-kulturskatte.Dag_2.270x333
10.nordspanien-og-sydfrankrigs-kulturskatte.Dag_2.390x323
Dag 3Sydfransk idyl i landsbyen Foix og tid på egen hånd i mirakelbyen Lourdes

Pyrenæerne udgøres af høje bjerge, floder og gamle landsbyer, der ligger gemt i bjergkædens dale. På vores vej gennem Pyrenæerne mod Lourdes kommer vi først til den gamle landsby Foix, der ligger smukt placeret ved foden af Pyrenæerne ved floden L’Ariége.

Over byen troner den gamle middelalderborg, og nedenfor ligger den smukke gamle bydel, der med sine små brolagte gader, hyggelige pladser og små stræder er en typisk pyrenæisk middelalderby. Der er tid til at gå på opdagelse i den gamle bydel, inden vi fortsætter rejsen mod Mirakelbyen Lourdes.

Vi er fremme i Lourdes om eftermiddagen. Indtil torsdag den 11. februar 1858 var Lourdes en ganske almindelig lille by, men denne dag skulle vise sig at blive skelsættende, da Jomfru Maria efter sigende åbenbarede sig første gang for den unge pige Bernadette Soubirous i Massabielle-grotten. Efter den katolske kirkes verifikation af miraklet har troende lige siden valfartet til byen og den hellige kilde ved grotten. Lourdes er i dag et af katolicismens mest populære valfartssteder med over 6 millioner pilgrimsbesøg årligt.

Eftermiddagen foregår på egen hånd, og du kan eventuelt selv besøge nogle af de hellige steder såsom Massabielle-grotten med den hellige kilde, den smukke Rosenkransbasilika eller Bernadettes fødehjem. I en af de mange små butikker i byen kan du købe mirakel-souvenirs med hjem, f.eks. lys, Jomfru Maria-figurer, rosenkranse, medaljer og helligt vand i plasticflasker formet som Jomfru Maria.

Hver aften kl. 21 er der et imponerende fakkeloptog på Esplanaden og op til Basilikaen. Vi spiser middag på hotellet inden fakkeloptoget.

 

På afgangene d. 29/4, 23/9 og 30/9 bor vi på dag 3 i Lourdes på Hotel Mercure Lourdes Imperial.

 

Her bor du

Hotel Mediterranee

 LÆS MERE OM HOTELLET →

 

Måltider inkluderet

Morgenmad   Aftensmad

 

16.nordspanien-og-sydfrankrigs-kulturskatte.Dag_3.1080x1080
15.nordspanien-og-sydfrankrigs-kulturskatte.Dag_3.270x333
Dag 4Gennem Pyrenæerne til Roncesvalles og til Navarras hovedstad Pamplona

I dag skal vi stifte bekendtskab med et af de mest mytiske steder i Spanien. Vi starter dagen med at køre gennem Pyrenæerne, fra Frankrig til Spanien. Det var denne vej hære og pilgrimme brugte i middelalderen, når de skulle passere Pyrenæerne, og vi kører i deres fodspor.

For foden af Pyrenæerne i den spanske provins ligger den lille landsby Roncesvalles, som har skrevet sig ind i historien af flere grunde. Det var her Karl Den Stores hær led et svigefuldt nederlag til baskiske tropper i 778, og denne kamp blev temaet for et af middelalderens store litterære værker, ”Chanson de Roland” (Rolands sang).

Roncesvalles er også et af de vigtigste steder på Caminoen, da det er den første landsby, som pilgrimmende kommer til efter de har passeret Pyrenæerne. Pilgrimmene har sat sit aftryk på byen, og muslingeskallen, der symboliserer Caminoen, kan ses overalt. Vi gør et ophold i byen, inden vi kører mod Navarras hovedstad Pamplona.

Ved ankomsten til Pamplona, som Hemingway gjorde berømt i romanen ”Og solen går sin gang”, hvor han skildrer tyreløbene i byen, går vi på en byvandring. Pamplonas hjerte er byens store plads, hvorfra de gamle gader strækker sig. Vi går på en byvandring og ser nærmere på byens middelaldercentrum, hører om tyreløbene, og der bliver tid til at nyde livet på byens store plads.

Vi spiser middag i hotellets restaurant.

 

 

Her bor du

Hotel Albret

 LÆS MERE OM HOTELLET →

 

Måltider inkluderet

Morgenmad     Aftensmad

 

12.nordspanien-og-sydfrankrigs-kulturskatte.Dag_4.555x450
Camino_view_483505489_333-270
Dag 5Byvandring og tid på egen hånd i Baskerlandets perle San Sebastián og videre til Bilbao

Fra Pamplona i Navarra kører vi mod Baskerlandet. Første stop bliver den henrivende gamle badeby San Sebastián, der ligger ved Biscayabugten. Byen er især kendt for sine to smukke strande La Concha og Ondarreta, som mange rejsende ynder at dase på, den gamle bydel og dets mange pincho-barer. Pincho er den baskiske tapas. Alle barer i Baskerlandet serverer pinchos, og man skal unde sig selv at besøge pincho-barerne i San Sebastián og i Bilbao.

Vi starter vores byvandring med at gå til San Sebastiáns katedral, og vi fortsætter ned ad byens fashionable gågade, Hernani Kalea, der leder os ind i den gamle bydel. For enden af gaden er der et smukt vue mod Maria-basilikaen, der ligger for enden af gaden.

Vi fortsætter gennem den gamle bydel til den gotiske kirke San Vicente, som vi går ind og ser. Rundt om hjørnet ligger det tidligere San Telmo-kloster, der i dag er omdannet til museum. Vi ser klostret udefra, inden vi fortsætter mod det gamle markedsområde. Markedet ligger i dag under de to gamle markedshaller. Herefter er resten af dagen afsat til egne oplevelser i San Sebastián, inden vi kører til Bilbao.

Bilbao er en af de største byer i Baskerlandet og ligger smukt omgivet af små, træbevoksede bjerge. Gennem byen flyder den sejlbare Nervión-flod, der har sin udmunding i Biscayabugten. Byen bar tidligere præg af den store jern- og stålproduktion med slem forurening til følge, men er efter en kontinuerlig byfornyelse ved at være kommet det værste til livs. Især forskønnelsen af promenaden langs floden og opførelsen af Guggenheim-museet – som vi besøger i morgen – har skudt ny energi ind i byen.

Vi spiser middag i hotellets restaurant.

 

Her bor du

Hotel Occidental Bilbao

 LÆS MERE OM HOTELLET →

 

Måltider inkluderet

Morgenmad   Aftensmad

 

11.nordspanien-og-sydfrankrigs-kulturskatte.Dag_5.555x450
9.spanien.fra-bilbao-til-madrid.Dag_1.270x333
Dag 6Byvandring i Bilbaos gamle bydel og besøg på Museo Guggenheim Bilbao

Om formiddagen tager vi på en byrundtur i den gamle bydel, Casco Viejo, der er over 700 år gammel. Her ser vi blandt andet den gotiske Santiago Katedral, der er Baskerlandets ældste, samt Plaza Nueva og Ribera-markedet. Under taget på Ribera-torvehallen bugner det af boder med friskfanget fisk, bjerge af grøntsager og frugt, syltede sager og lokale specialiteter som f.eks. vinbjergsnegle og pintxos, der er små retter a la spansk tapas.

I dag er det tid til et spændende besøg i byens nye vartegn, Guggenheim-museet, der er tegnet af den berømte arkitekt Frank O. Gehry. Museet ligger ved bredden af Nervión-floden, og det imponerende bygningsværk stråler i farvespil ikke ulig fiskeskæl, når sollyset og vandet fra floden genspejler sig i den titanium- og glasbeklædte facade.

Det er ikke engang nødvendigt at bevæge sig inden døre for at få den første kunstoplevelse, da der udenfor står flere store værker og installationer, heriblandt Jeff Koons’ blomsterhund og Louise Bourgeois’ ni meter høje ståledderkop ”Maman”. Indvendigt er den moderne kunst udstillet i 19 gallerier, hvor der også er eksperimenteret med arkitekturen. Efter mødet med værkerne af store verdenskunstnere er resten af dagen på egen hånd.

 

 

Her bor du

Hotel Occidental Bilbao

 LÆS MERE OM HOTELLET →

 

Måltider inkluderet

Morgenmad

15.spanien.fra-bilbao-til-madrid.Dag_1.555x450
iStock-1424556815_333x270
Dag 7Aragoniens hovedstad Zaragoza med La Pilar-basilikaen og tid til egne

I dag kører vi fra Baskerlandet til Aragonien mod Zaragoza. Zaragoza som er Spaniens femte største by ligger ved Ebro-floden og byens seværdigheder afspejler dens historie, hvor der findes levn fra romertiden, den tidlige kristendom, den muslimske periode og det kristne spanske kongerige.

Vi ankommer til Zaragoza omkring middag og passerer broen over Ebro-floden og går op til La Pilar-basilikaen. Basilikaens kupler står i smuk kontrast til den sandfarvede facade med de blå, gule, hvide og grønne tegl. Den barokke basilika ligger ved floden Ebro og gemmer i sit indre søjlen, hvor Jomfru Maria efter sigende viste sig i år 40 e.Kr.

Ved den vestlige ydermur kan et lille udsnit af den hellige søjle ses, der i tidens løb er poleret blank af de mange folk, der strømmer til for at blive velsignet. Indvendigt gemmer der sig bl.a. freskoer af Goya og en altertavle udført i alabast.

For enden af pladsen foran La Pilar-basilikaen ligger katedralen, hvis ene mur er smukt dekoreret i Mudejar-stil. Mudejar var en arkitektonisk stilart, som opstod i de områder, som de kristne konger havde erobret fra muslimerne, og hvis udtryk var en direkte forlængelse af den muslimske tradition.

20 minutters gang langs Ebro-floden ligger den gamle muslimske fæstning, som de kristne konger også tog i brug og udsmykkede. I dag huser fæstningen Aragoniens parlament, og det kan på det kraftigste anbefales at besøge fæstningen.

Efter vores besøg i La Pilar-basilikaen er der god tid på egen hånd i Zaragosas gamle by, inden vi kører til vores hotel, der ligger i det moderne Zaragosa.

Vi spiser middag på en lokal restaurant tæt på hotellet.

 

Her bor du

Hotel Exe Boston

 LÆS MERE OM HOTELLET →

 

Måltider inkluderet

Morgenmad   Aftensmad

 

8.nordspanien-og-sydfrankrigs-kulturskatte.Dag_7.555x450
Spansk_mad_iStock-1350197620_333-270
Dag 8Vingårdsbesøg med cava-smagning og besøg i Montserrat-klostret

Vi kører fra Zaragosa mod Barcelona. Vores første stop er et besøg på en vingård, hvor vi skal høre om cavaproduktionen og smage på de lokale dråber. Vingården ligger smukt placeret og producerer i dag cava – som er den spanske prendant til champagne – af høj kvalitet.

Vi fortsætter mod Middelhavet, hvor vi skal besøge det legendariske kloster Montserrat. Myterne knytter sig tæt til Montserrat. Ifølge legenden kom Skt. Peter til Montserrat i år 50 og deponerede et ikon af Jomfru Maria, der skulle være udskåret af apostlen Lukas. Under de muslimske angreb på klostret i 800-tallet gik ikonet tabt, men det blev genfundet i 880.

Der blev bygget et lille kapel til at huse ikonet, og omkring år 1000 blev benediktinerklostret opført. Ikonet havde mirakelvirkning, og Montserrat blev hurtigt et af de vigtigste pilgrimsmål i Spanien. Ikonet af den Sorte Madonna blev selve symbolet på Catalonien, og Montserrat er i dag stadig et af de mest besøgte klostre i Spanien, hvor folk kommer for at blive velsignet af Jomfru Maria. I dag er det muligt at besøge Basilikaen, hvilket vi selvfølgelig gør.

Fra Montserrat kører vi til Barcelona, hvor vi overnatter de næste to dage.

 

Her bor du

Hotel Evenia Rossello

 LÆS MERE OM HOTELLET →

 

Måltider inkluderet

Morgenmad

2.nordspanien-og-sydfrankrigs-kulturskatte.Dag_8.555x450
Dag 9Byrundtur i Gaudís Barcelona og besøg i kirken La Sagrada Familia

Dagen står i Barcelonas tegn. Efter morgenmaden starter vi vores dag i Barcelona.

Vi tager på byrundtur til nogle af de største seværdigheder i byen. Vi kører ad boulevarden Paseo Colon forbi Columbus-monumentet til toppen af bjerget Montjuïc, hvorfra vi nyder udsigten over byen.

Dernæst går det langs Paseo de Gracia, der kan fremvise smuk art nouveau-arkitektur, bl.a. Gaudís Casa Battló, der også kaldes for ”Huset af knogler”. Tegltagets rundede form vækker mindelser om en drageryg, og nogle siger, at bygningen symboliserer historien om den dragedræbende Skt. Georg, der er skytshelgen for Catalonien.

Vi besøger også Gaudís mest berømte mesterværk, den enorme, men fortsat ufærdige La Sagrada Familia. Kirken forventes færdig i 2026, og er på trods af evighedsbyggeriet en af Spaniens mest besøgte attraktioner.

Eftermiddagen er til fri disposition, hvor du kan nyde Barcelonas gågade, La Rambla, opleve Plaça Catalunya med monumenter og flotte springvand, eller besøge nogle af de lokale markeder, hvor du kan blande dig med byens befolkning.

Efter byrundturen vil der være mulighed for at opleve byen på egen hånd, inden vi om aftenen spiser middag på en lokal restaurant i Barcelonas centrum.

På grund af stor efterspørgsel på billetter til La Sagrada Familia, kan adgang til selve kirkerummet ikke garanteres. I det sjældne tilfælde at alt er udsolgt, vil vi i stedet besøge Casa Batlló, det berømte herskabshus redesignet af Antoni Gaudí, hvis karakteristiske stil får husets dele til at minde om knogler, drager og planter. Vi vil stadig se La Sagrada Familia udefra.

 

Her bor du

Hotel Evenia Rossello

 LÆS MERE OM HOTELLET →

 

Måltider inkluderet

Morgenmad   Aftensmad

 

13.nordspanien-og-sydfrankrigs-kulturskatte.Dag_9.555x450
Gaudi_Barcelona_iStock-148543868_333-270
Dag 10Hjemrejse

Efter morgenmad på hotellet, kører vi til lufthavnen, hvor turen går tilbage mod Danmark.

For gæster med hjemrejse sidst på eftermiddagen, har man formiddagen på egen hånd inden vi kører i lufthavnen.

 

Måltider inkluderet

Morgenmad  

13.spanien.betagende-barcelona-gaudi-kultur-og-tapas.herobillede.270x333

Afrejsedatoer

Afrejse dato
Varighed
Pris pr. person
Rejseleder
Afrejse fra
09. september 2024
Varighed10 dage
14.995 kr. pr. person
RejselederJørgen Laurvig
Afrejse fraBillund, København
Afrejse fra Billund Få pladser
Afrejse fra København UDSOLGT
23. september 2024
Varighed10 dage
14.995 kr. pr. person
Rejseleder
Afrejse fraBillund, København
Afrejse fra Billund
Afrejse fra København
30. september 2024
Varighed10 dage
14.995 kr. pr. person
RejselederLars Søholm
Afrejse fraBillund, København
Afrejse fra Billund
Afrejse fra København
Tarte_flambee_iStock-546809020_450-555
Camino_view_483505489_333-270
11.nordspanien-og-sydfrankrigs-kulturskatte.Dag_5.390x323

Rejsen inkluderer

Med i rejsens pris

 • Flyrejse inkl. skatter og afgifter – se flytider og rejseplan under den pågældende afgang
 • Overnatning i dobbeltværelse på gode 3- og 4-stjernede hoteller
 • 9 x morgenmad og 6 x aftensmad
 • Al transport og udflugter inkl. entreer jf. program
 • Vingårdsbesøg med cavasmagning
 • Byvandring i charmerende Girona
 • Besøg i middelalderbyen Besalú
 • Byvandring i de idylliske landsbyer Foix og Rieux-Volvestre
 • Besøg i mirakelbyen Lourdes
 • Byvandring i San Sebastián
 • Byvandring i Bilbaos gamle bydel med Santiagokatedralen og markedsbesøg
 • Besøg på Museo Guggenheim Bilbao
 • La Pilar-basilikaen i Zaragoza
 • Besøg i Montserrat-klostret
 • Besøg inde i Sagrada Familia-kirken
 • Byrundtur i Barcelona
 • Byvandring i Pamplona
 • Obligatorisk turistskat
 • Passioneret og erfaren dansk rejseleder
   
   

Tillæg pr. person

 • Enkeltværelsestillæg kr. 3.995
 • Fast plads i bussen kr. 120
 • Administrationsgebyr kr. 125

NÅR REJSEN GÅR TIL FRANKRIG OG SPANIEN

Få styr på pas, visum, vaccinationer, klima & valuta

Når du tager afsted på en rundrejse til Frankrig og Spanien med dansk rejseleder, er der nogle praktiske oplysninger, som du skal have styr på både før, under og efter rejsen. Nedenfor finder du et overblik over al den relevante praktiske information såsom pas- og visumregler, lokale skikke og gode råd til din rejse til Frankrig og Spanien.

 

Dansk_pas
Globus

Tilmeld dig vores
nyhedsbrev

Få inspiration, tilbud og invitationer til rejseevents

Bliv opdateret med de bedste tilbud, nye rejsemål, invitationer til gratis rejseforedrag, rejsetips og spændende indhold fra vores rejseblog.

Nyhedsbrevet udkommer 1-2 gange om ugen – og du kan til enhver tid afmelde dig igen.

Vi ses i din indbakke!