Baltikum – Østersøens perle

4,5 UD AF 5

På rejse gennem historien i Estland, Letland og Litauen 

Baltikum... geografisk tæt på Danmark og samtidig helt anderledes! Trods en fælles historie siden 2. verdenskrig er landene meget forskellige kulturelt, sprogligt og religiøst.

Denne rundrejse i Baltikum koncentrerer sig om de tre hovedstæder – Vilnius, Riga og Tallinn. Specielt Tallinn byder på en perlerække af middelalderbygninger, men også i Riga er middelalderen nærværende, og en af de smukkeste bygninger er Sorthovedernes Hus. Katedralen St. Vladislav og kirken Skt. Anne er eksempler på de arkitektoniske mesterværker, Vilnius er kendt for.

Oplevelserne i hovedstæderne bindes sammen med naturoplevelser i bl.a. området omkring Sigulda, der bliver kaldt ”det lettiske Schweiz”, og naturligvis sætter de frihedselskende baltere også deres præg på rejsen.

Danmark og Estland blev historisk forbundet for evigt den 15. juni 1219, da Dannebrog ifølge legenden faldt ned fra himlen uden for Tallinn. I Tallinn besøger vi den danske konges have og ser stedet, hvor Dannebrog ifølge legenden faldt til jorden …

Fra kr. 8.495

Den endelige pris afhænger af de specifikke rejsedatoer, hotelværelse osv.

7 dage med dansk rejseleder

Vores rejseledere er specialister og har stor faglig viden inden for hver deres felt, og de er samtidig dygtige formidlere af deres store viden om historie, kultur og natur

Overnatning

Ophold i delt dobbeltværelse på 3- og 4-stjernede hoteller

 • Historisk rundrejse gennem tre lande
 • Vores rejseledere har et stort kendskab og mange rejser til de tre lande
 • Oplev tre hovedstæder med hvert sit unikke præg
 • Mærk kontrasten mellem det moderne Baltikum og den traditionelle levevis
 • Inklusive flere middage på lokale restauranter
Beskrivelsen af hvad der er på billedet - SEO
1.letland..390x323
Kongehaven_iStock-1302795505_333-270
Baltikum_sters_ens_Perle.Sk_rmbillede_2023-09-29_112204

Dagsprogram

Fold alle dage ud
Dag 1Ankomst til Riga

På rejsens første dag ankommer vi til Riga, der er Letlands hovedstad.

Bemærk, at rejsende fra København ankommer om formiddagen og derfor har mulighed for at udforske byen på egen hånd. Rejsende fra Billund ankommer til Riga sidst på eftermiddagen.

Om aftenen spiser vi en fælles velkomstmiddag.

 

Her bor du

Rixwell Gertrude Hotel, Riga

  LÆS MERE OM HOTELLET →

 

Måltider inkluderet

 Aftensmad

 

2.estland.baltikum-oestersoeens-perle.Dag_1.555x450
4.estland.baltikum-oestersoeens-perle.Dag_1.270x333
Dag 2Byvandring i Rigas gamle bydel med Sorthovedernes Hus, Krudttårnet, Frihedsmonumentet og katedralen og ankomst til Vilnius

I dag skal vi på byrundtur i storbyen Riga, som er kontrasternes by med smuk art nouveau-arkitektur og forfaldne bygninger side om side. Metropolens gamle bydel er på UNESCOs verdensarvsliste, men eventyrbyen vokser så stærkt, at den er i fare for at miste sin status med de mange spejlblanke hoteller og forretningscentre, der popper op alle vegne. Vi skal opleve en af de smukkeste bygninger i Riga, Sorthovedernes Hus fra 1344.

Efter at have set byens katedral fra 1211, der anses for at være den største middelalderkirke i Baltikum, besøger vi Frihedsmonumentet – et mindesmærke for de faldne soldater i den lettiske uafhængighedskrig 1918-20, hvor landet løsrev sig fra Rusland. Turen slutter ved Krudttårnet, der er en del af Rigas gamle fæstningsværk.

Bemærk venligst, at entréer ikke er inkluderet.

Efter byvandringen stiger vi ombord på bussen og sætter kursen mod Litauens hovedstad. Vi ankommer til Vilnius først på aftenen, hvor vi tjekker ind på hotellet og spiser aftensmad.

 

Her bor du

City Hotel Algirdas

  LÆS MERE OM HOTELLET →

 

Måltider inkluderet

Morgenmad   Aftensmad

 

1.letland..555x450
Dag 3Byvandring I Vilnius’ gamle bydel, besøg i Trakai-slottet ved søen Galve og tid på egen hånd

Vilnius er de baltiske landes skønhed og Nordeuropas bedst bevarede barokby. Den gamle bydel ligger smukt placeret ved floderne Neris og Vilnia, og over byen ligger resterne af den gamle fæstning som et minde fra middelalderen. Vilnius’ gamle bydel er med sine velbevarede barokbygninger og sit overflødighedshorn af ortodokse og katolske kirker, brobelagte gader og stræder med til at gøre Vilnius til en af Østeuropas mest betagende byer.

Dagen begynder med byvandring i Vilnius’ gamle bydel efter morgenmaden.

Midt i Vilnius, på grænsen mellem den gamle by og de nyere bydele fra 1900-tallet, ligger Katedralpladsen og byens imponerende katedral. I 1200-tallet blev Litauen kristent på et gammelt tempel for den gamle litauiske tordengud, og man byggede en kirke oven på det gamle kultsted. Den nuværende katolske katedral er 200 år gammel og er det katolske Litauens vigtigste kirke. I Sovjettiden blev kirken brugt som kunstmuseum, og flere præster blev sendt til de sovjetiske arbejdslejre i Sibirien. Oven for Katedralpladsen ligger det berømte Gediminas tårn, der er den sidste rest af det gamle middelalderpalads. Fra tårnet er der en fin udsigt over Vilnius.

Tilbage i den gamle by går vi fra Katedralpladsen ned ad Vilnius’ mest berømte gade, Pilies. Den brolagte gade med dens mange barokbygninger og handlende er Vilnius’ gamle hovedgade og en af de mest charmerende i byen. Vi fortsætter fra Pilies-gaden ind på det gamle universitetsområde, hvor vi skal se den smukke, gamle universitetsplads, der ligger omkranset af universitetets 1700-tals bygninger.

Ikke langt fra paladset ligger Vilnius’ vartegn – den smukke gotiske Sankt Anna kirke. Da Napoleon kom til Vilnius under sit russiske felttog, blev han så begejstret over kirkens skønhed, at han proklamerede, at han ville flytte den til Paris.

På vores vej gennem den gamle bydel passerer vi bygninger, der alle har spillet en vital rolle i landets historie, vi passerer blandt andet det gamle Bispepalads, inden vi kommer til Daggrysporten. Over porten findes et lille kapel til Jomfru Maria. Maria-statuen er dækket af guld og sølv og er kendt for sine mirakelgerninger. De lokale kommer her for at bede til Jomfruen og dyrker fortsat traditionen med at bringe votivgaver til Jomfruen, der symboliserer de kropsdele, som Jomfru Maria-ikonet har helbredt.

Ved frokosttid tager vi til Trakai, som ligger ca. 30 km fra Vilnius. Trakai er en lille, hyggelig by, der er bygget op omkring søen Galve. Byen er et yndet udflugtsmål på grund af sin skønne natur og slottet, der ligger på en ø midt i søen. Her vil der være tid på egen hånd til at finde frokost i området omkring Galvesøen, inden vi skal besøge slottet fra 1300-tallet. Slottet er et af de mest besøgte historiske monumenter i landet, og vi får en rundvisning med en lokal guide.

Efter denne oplevelse kører vi tilbage til Vilnius, hvor der i løbet af eftermiddagen vil være tid på egen hånd, inden vi om aftenen spiser middag på en lokal restaurant i byen.

 

Her bor du

City Hotel Algirdas

  LÆS MERE OM HOTELLET →

 

Måltider inkluderet

Morgenmad   Aftensmad

 

12.estland.baltikum-oestersoeens-perle.Dag_3.555x450
10.estland.baltikum-oestersoeens-perle.Dag_3.270x333
1.estland.baltikum-oestersoeens-perle.Dag_3.390x323
Dag 4Korshøjen, rundvisning i barokpaladset Rundale og ankomst til Riga

Efter morgenmaden sætter vi kursen mod Bauska, hvor vi skal besøge den lettiske perle Rundale Paladset, der blev bygget til hertugen af Kurland i 1700-tallet. På det prangende slot skal vi på en guidet tur, hvor vi præsenteres for slottets forgyldte sale og udtalte ekstravagance.

På vejen hertil besøger vi Korshøjen i nærheden af byen Siauliai. Højen har karakter af et nationalt pilgrimsted og fået sit navn efter de utallige kors, der står på den kunstige høj på 40 x 60 m.

Ingen har tal på antallet af kors, men flere hundrede tusinde vil være et godt gæt. Korshøjen er nævnt første gang i 1850’erne i forbindelse med de litauere, der døde i en opstand mod russerne i 1831. Litauens turbulente historie har siden givet anledning til, at antallet af kors er vokset dramatisk og forstærket højens symbolske betydning.

Vi ankommer til Riga i løbet af eftermiddagen, hvor vi tjekker ind på hotellet.

 

Bemærk venligst! 

På nogle afgange bor vi på Rixwell Gertrude Hotel.

 

Her bor du

Rixwell Konventa Seta Design Hot

  LÆS MERE OM HOTELLET →

 

Måltider inkluderet

Morgenmad 

 

Rundale_paladset-146746491_450-555
Korsh_jen_iStock-1158613795_333-270
Dag 5Naturoplevelser i Sigulda, middelalderborgen i Turaida og videre til Tallinn

På rejsens 5. dag udforsker vi Sigulda-området, inden turen går videre mod Tallinn. På vejen gør vi et kort stop ved Albert Street, der er kendt for sine smukke art nouveau-bygninger. Gaden blev opført i 1901 og er opkaldt efter biskop Albert, der grundlagde byen tilbage i starten af 1200-tallet.

Sigulda ligger i det centrale Letland ved floden Gauja ca. 50 km øst for Riga. Området er en enestående naturperle. I Sigulda findes desuden et væld af historiske mindesmærker, og arkæologiske fund tyder på, at området har været beboet før Kristi fødsel. Sigulda-slottet blev bygget i starten af 1200-tallet, og fremstår i dag mest som en gammel ruin. Slottet ligger på toppen af en bakke, og herfra nyder vi den smukke udsigt over den omkringliggende dal.

Efter stoppet ved Sigulda-slottet, fortsætter vi til landsbyen Turaida, som opstod omkring Turaida Borgen. Borgen fra 1211 er en af de ældste middelalderborge i Letland og anses for at være den arkæologisk bedst udforskede borg i Baltikum. I 1924 kom borgruinen under beskyttelse som statsligt mindesmærke og blev sidenhen genopbygget. I dag står den færdigrestaureret efter 25 års arbejde. Der vil være mulighed for at gå en kort tur på egen hånd i området, inden vi fortsætter til byen Sigulda, hvor vi spiser en frokost på en lokal restaurant for egen regning.

Herefter fortsætter turen til Pärnu Beach, der ligger ved Parnu-bugten. Bugten munder ud i Østersøen, og området omkring Pärnu er et af de mest populære feriesteder i Baltikum. Vi kører til Tallinn sidst på eftermiddagen og tjekker ind på vores hotel efter en dag fyldt med oplevelser.

 

Her bor du

Metropol Hotel Tallinn

LÆS MERE OM HOTELLET →

 

Måltider inkluderet

Morgenmad   Aftensmad

 

11.estland.baltikum-oestersoeens-perle.Dag_5.555x450
Guaja_Baltikum_dag_5_333-270
Dag 6Byvandring i Tallinn med den gamle bydel, Den Danske Konges Have, Dombjerget, Alexander Nevsky-katedralen og KGB Museum

Den 15. juni 1219 dalede Dannebrog ifølge legenden ned fra himlen under Valdemars Sejrs felttog i Estland, og Danmark og Estlands historie blev forbundet for evigt. Valdemar Sejr anlagde en stor fæstning i udkanten af Tallinn, og byen fik sit navn, der på estisk betyder ”Den Danske By”. I dag troner fæstningsområdet over byen og er kendt som Dombjerget. Det danske herredømme holdt i ca. 100 år, hvorefter man solgte landet til ridderordenen Den Tyske Orden. Den Tyske Orden dominerede områderne langs med Østersøens sydlige og østlige kyster og var en stormagt i området. Den tyske dominans i Tallinn varede til langt op i moderne tid, og det officielle sprog i Estland var tysk indtil landets selvstændighed i 1918. I 1940 blev Estland besat af Sovjetunionen og var en del af den indtil selvstændigheden i 1991.

Tallinns gamle bydel er delt i to: den nedre og den øvre. Den øvre bydel er Dombjerget med fæstningen, byens domkirke og det estiske parlament. Den nedre bydel er en af Europas bedst bevarede middelalderbyer og er at finde på UNESCOs verdensarvsliste.

Vi starter dagen på Dombjerget, hvorfra der er en fantastisk udsigt over byens mange gotiske kirkespir og tårne mod havet. På Dombjerget skal vi ind at se den ortodokse Alexander Nevsky Katedral, og vi får et indtryk af Zar-Ruslands ortodokse kirker.

I den nedre bydel skal vi opleve middelalderstemningen på en byvandring. Rådhuspladsen midt i den gamle by ligger omkranset af middelalderbygninger. Det 600 år gamle rådhus indtager en central plads, men på pladsen ligger også verdens ældste apotek, der har eksisteret siden 1422. Apoteket var så berømt, at den russiske Zar bestilte medicin herfra. I dag fungerer apoteket som et moderne apotek, men i middelalderen blev der solgt miksturer lavet på slangeskind, gamle mumier og pulveriserede enhjørningehorn!

Vi lægger også vejen forbi den charmerende Håndværkergård, hvor der i dag bliver solgt håndværk fra Estland.

På vores vej gennem middelalderbyen kommer vi til den mest betagende lille gade, Katarinas passage, der ligger halvt gemt bag de større gader. Vi besøger det 38 meter høje tårn Kiek in de Kok, der er navnet på et forsvarstårn i bymuren, som omkranser Tallinn. Det fik navnet ”et kig i køkkenet”, fordi man herfra kunne kigge ned i nabohusene. Selvfølgelig besøger vi også Den Danske Konges Have, hvor Dannebrog ifølge legenden faldt ned fra himlen.

Til frokost er der lidt tid på egen hånd, hvor der vil være mulighed for at fylde maven på en af byens mange restauranter eller caféer.

I byen findes et væld af spændende museer, og vi besøger om eftermiddagen et af de absolut mest besøgte museer af slagsen, det lille KGB Museum på Hotel Viru. Her ser vi rummet, hvorfra man aflyttede alle værelserne på hotellet. Det blev først fundet for en halv snes år siden, og da stod al aflytningsudstyret stadig intakt.

Efter museumsbesøget vil der være tid på egen hånd, inden vi om aftenen spiser en fælles afskedsmiddag på en af de lokale restauranter i Tallinn.

 

Her bor du

Metropol Hotel Tallinn

LÆS MERE OM HOTELLET →

 

Måltider inkluderet

Morgenmad   Aftensmad

 

7.estland.baltikum-oestersoeens-perle.Dag_6.555x450
Tallinn_historie_iStock-1433918663_450-555
Dag 7Tid på egen hånd og hjemrejse fra Tallinn

Efter morgenmaden er der tid på egen hånd til at foretage de sidste indkøb, inden vi ved frokosttid kører mod lufthavnen og flyver tilbage til Danmark.

 

Måltider inkluderet

Morgenmad

 

Tallinn_gade_iStock-1400603165_333-270

Afrejsedatoer

Afrejse dato
Varighed
Pris pr. person
Rejseleder
Afrejse fra
22. juli 2024
Varighed7 dage
8.995 kr. pr. person
RejselederOle Thomsen
Afrejse fraBillund, København
Afrejse fra Billund UDSOLGT
Afrejse fra København UDSOLGT
05. august 2024
Varighed7 dage
8.995 kr. pr. person
RejselederSteen Ramsgaard
Afrejse fraBillund
Afrejse fra Billund UDSOLGT
19. august 2024
Varighed7 dage
8.995 kr. pr. person
RejselederHenrik Dahl
Afrejse fraBillund, København
Afrejse fra Billund UDSOLGT
Afrejse fra København UDSOLGT
09. september 2024
Varighed7 dage
8.995 kr. pr. person
RejselederEsben Kalhøj
Afrejse fraBillund, København
Afrejse fra Billund Få pladser
Afrejse fra København Få pladser
16. september 2024
Varighed7 dage
8.495 kr. pr. person
RejselederUffe Elbæk
Afrejse fraBillund, København
Afrejse fra Billund Få pladser
Afrejse fra København Få pladser
25. maj 2025
Varighed8 dage
9.995 kr. pr. person
Rejseleder
Afrejse fraBillund, København
Afrejse fra Billund
Afrejse fra København
Korsh_jen_iStock-1158613795_450-555
trakai_slottet_120493874_333-270

Rejsen inkluderer

Med i rejsens pris

 • Flyrejse inkl. skatter og afgifter
 • Al transport og udflugter inkl. entréer jf. program (værdi af entréer kr. 300)
 • Overnatning i delt dobbeltværelse på 3- og 4-stjernede hoteller
 • 6 x morgenmad og 5 x aftensmad (heraf 3 middage på lokale restauranter)
 • Byrundtur i Vilnius med den gamle bydel
 • Besøg i den lille by Trakai ved søen Galve og rundvisning i Trakai-slottet
 • Rundvisning i barokpaladset Rundale
 • Byrundtur i Riga med den gamle bydel
 • Naturoplevelser i Sigulda
 • Besøg i middelalderborgen i Turaida
 • Byvandring i Tallinn med den gamle bydel
 • Engelsktalende lokalguide
 • Dansk rejseleder

Tillæg pr. person

 • Enkeltværelsestillæg kr. 1.595
 • Fast plads i bussen kr. 120
 • Administrationsgebyr kr. 125

NÅR REJSEN GÅR TIL BALTIKUM

Få styr på pas, visum, vaccinationer, klima & valuta

Når du tager afsted på en rundrejse til Baltikum med dansk rejseleder, er der nogle praktiske oplysninger, som du skal have styr på både før, under og efter rejsen. Nedenfor finder du et overblik over al den relevante praktiske information såsom pas- og visumregler, lokale skikke og gode råd til din rejse i Baltikum.

 

Dansk_pas
Globus

Tilmeld dig vores
nyhedsbrev

Få inspiration, tilbud og invitationer til rejseevents

Bliv opdateret med de bedste tilbud, nye rejsemål, invitationer til gratis rejseforedrag, rejsetips og spændende indhold fra vores rejseblog.

Nyhedsbrevet udkommer 1-2 gange om ugen – og du kan til enhver tid afmelde dig igen.

Vi ses i din indbakke!